Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Twingo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Twingo


  • de ultieme stadsauto
  • gelanceerd in 1993 als opvolger voor de Renault 4
  • eerste generatie is designicoon
  • tweede generatie van 2007 tot 2014
  • derde generatie ontwikkeld samen met Smart
  • zuinige en veelzijdige stadsauto

Renault introduceerde de Twingo in 1993. Omdat de Renault 5 en opvolger Clio inmiddels groot geworden waren, ontstond er ruimte voor een nieuwe instapper. En de Twingo vulde die op met een slim, veelzijdig en eigenzinnig concept. Dat moest ook, want ook de R4 ging in 1993 met pensioen, na een carrière van zo maar eventjes 32 jaar.

Designicoon

Z’n design is één van dé klassiekers uit de recente autogeschiedenis. Het bleek tijdloos, want de tweede generatie Renault Twingo kwam er pas in 2007. Tegen die tijd had Renault er al 2,5 miljoen van verkocht. Niet minder dan 4 opfrisbeurten zorgden ervoor dat het autootje het zo lang vol hield.

Het designteam van Patrick le Quément, die later ook tekende voor de erg aparte Vel Satis en Avantime (beide flopten) zorgde voor een mini-monovolume met een erg vriendelijk ogend gezicht. Aan de binnenzijde werden bolle en originele vormen gebruikt met vrolijke bekledingsstofjes en een centraal opgesteld digitaal instrumentarium dat aardig minimalistisch was. Die eerste Twingo kan je gerust een ruimtewonder noemen. Dankzij z’n verschuifbare achterbank biedt hijvoldoende plaats aan een karrenvracht bagage of volwassen medereizigers; alleen die twee samen, dat is moeilijk.

Later veel conservatiever

De Twingo van de tweede generatie kwam er in 2007. En die had niets meer van z’n voorganger. Hij oogt nog steeds sympathiek, maar hij heeft een conventioneel koetswerk (met aparte motorkap) en een veel normaler interieur. De nieuwe Twingo gaf ook z’n verschuifbare achterbank op en is daarom wat minder veelzijdig. Dat Renault besloot een andere weg in te slaan heeft gek genoeg te maken met het succes van het eerste design. Dat werd fel gesmaakt in Frankrijk en in ons land, maar kon op sommige andere markten op veel minder bijval rekenen. Je bent voor of je bent tegen, maar er is (of was) blijkbaar geen middenweg. De Twingo was in 2007 dan ook vooral ontwikkeld om het op alle markten goed te doen, maar in ons land was hij in elk geval minder succesvol dan de eerste uitvoering.

Samen met Smart

In 2014 lanceerde Renault een derde Twingo-generatie. Alweer een aantrekkelijke gebekte stadsmus, ditmaal met wat retro-trekken in het design. Deze jongste Twingo is een samenwerking met Smart, dat een anders ogende maar technisch identieke auto als de nieuwe Forfour in de catalogus heeft. Omwille van de samenwerking is het concept van de auto gewijzigd. Van een voorwielaandrijver met de motor voorin, naar een achterwielaandrijver met de motor achterin.

Zuinig, maar niet veel keuze

Het motorenpalet van de eerste Twingo was op z’n zachtst gezegd beperkt. Oorspronkelijk was er een 1.0l benzinemotor met amper 50pk, en later werd dat een 1.2 die - afhankelijk van jaar en uitvoering - tussen 58 en 75pk sterk was. Bij de tweede generatie werd de keuze aanzienlijk ruimer. Zo kwam er ook een 1.5l dCi dieselmotor en zelfs een 1,6l met 133pk voor de RS. Die heeft altijd een 0,9l aan boord. Die levert 70pk in atmosferische vorm en 90pk met een turbo. De diesel is niet meer…

Vele concurrenten

De lijst met concurrenten voor de Twingo werd de jongste jaren alleen maar langer. We sommen onder meer een VW Up (en daarvoor de VW Fox), Peugeot 107, Citroën C1, Toyota Aygo, Kia Picanto, Hyundai i10 of Opel Agila op.

Een occasie Renault Twingo kiezen

Een Twingo van de eerste generatie vind je al op 2dehands.be voor minder dan € 1.000. Die autootjes zijn natuurlijk niet van de jongste en ze hebben soms, met dank aan de simpele en dus betrouwbare mechaniek, erg veel kilometers. In zo’n geval is het cruciaal om de staat van het koetswerk, de draagbalken en de ophangingselementen te controleren naast de onderhoudshistoriek. Twingo’s van generatie twee zijn er vanaf € 3.500. Voor bijna nieuwe exemplaren (van de derde generatie) betaal je tenslotte al snel meer dan € 10.000.