Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Laguna Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Laguna


  • Veelzijdige berline of break
  • Drie generaties sinds 1993
  • Bekend omwille van comfort
  • Beschikbaar met compacte, zuinige diesels
  • Afgeleide coupés nauwelijks verkocht
  • Opvolger Renault 21

Renault begon de productie van de Laguna eind 1993 om vanaf 1994 de eerste klantenexemplaren uit te leveren. Het was de opvolger van de Renault 21 en hoewel hij een stijlbreuk vertegenwoordigde, hield Renault vast aan de prioriteiten voor z’n ruime gezinswagen. De Laguna is in de eerste plaats een comfortabele, ruime en veelzijdige auto. Zo bouwde Renault bijvoorbeeld nooit een vierdeursvariant en is de break steevast één van de ruimste in z’n segment. De eerste generatie bleef in productie tot 2000 en is nu een erg goedkope occasie.

Tweede Renault Laguna

In 2000 introduceerde Renault een tweede Laguna-generatie. Die was net als z’n voorganger beschikbaar met een uitgebreid pallet motoren. Alles van een 1.6l benzine tot een 3-liter V6 vond z’n weg onder de motorkap. De tijdens de zeven jaar durende carrière beschikbare diesels waren een 1.9 dCi, 2.0 dCi en 2.2 dCi. Deze Laguna was 7cm langer en 2cm breder dan z’n voorganger en daardoor aan de binnenzijde nog ruimer, maar hij trok nog het meest de aandacht met z’n design. Zonder echt apart te zijn, staat deze Laguna algemeen bekend als een erg mooie en evenwichtig gelijnde auto. En dat zowel in de berline- als break-uitvoering. Deze Laguna staat ook te boek als een erg veilige auto. Toen de onafhankelijke testorganisatie EuroNCAP het model testte, scoorde het zo goed dat de methode van beoordeling voor alle auto’s werd aangepast.

Derde generatie

In 2007 werd de Laguna nogmaals vervangen. Ditmaal door een auto die dynamischer oogde, maar wiens design nooit meer zo werd bejubeld als dat van de generatie ervoor. Maar het was wel een veel geavanceerdere auto die naast ruimte en comfort ook zuinigheid hoog op de prioriteitenlijst had staan. De tweeliter diesel bleef, maar het is de kleine, maar dappere 1.5 dCi en later 1.6 dCi (met tot 130pk) die in onze contreien erg populair bleek.

Ditmaal bracht Renault van de Laguna ook een coupé uit. Een erg zeldzame verschijning die naast de obligate benzines ook met een diesel verkrijgbaar was en als speerpunt diende voor de introductie van enkele nieuwe technologieën. De Laguna was en is een voorwielaandrijver en daarop zijn geen uitzonderingen. Maar voor de coupé bedachten de Fransen wel een ‘4Controll’ achteras. Een elektromotor zorgt ervoor dat de achterwielen bij lage snelheden tegensturen voor een kleinere draaicirkel en bij hoge snelheden meesturen voor meer stabiliteit. De 4Control werd daarna ook als optie aangeboden op de berline en break.

Concurrenten voor de Renault Laguna

Lijsten we de concurrenten van dezelfde origine op dan kunnen we ons beperken tot de Citroën C5 en Peugeot 407/408. Maar er zijn er natuurlijk veel meer. In het segment van de grote middenklasse heeft bijna elke constructeur vertegenwoordiging. Maar in de categorie van de ‘non premium’ middenklasser kunnen we geen lijst maken zonder een VW Passat of Ford Mondeo te vermelden. Wie een recenter exemplaar overweegt, vindt wellicht ook alternatieven bij de Seat Exeo of Hyundai i40.

Een occasie Renault Laguna zoeken

De Renault Laguna is niet de meest waardevaste auto uit het segment. En dat is natuurlijk goed nieuws voor wie een occasie zoekt. Op 2dehands.be vind je werkelijk exemplaren in elke prijsklasse, wat vanzelfsprekend is voor een auto die al meer dan 20 jaar bestaat. Van enkele honderden euro’s tot meer dan 20.000 euro. Diesels maken het gros van het occasie-aanbod uit en een break is populairder dan een vijfdeurs. De coupé is het zeldzaamst.