Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Renault Kadjar Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Renault Kadjar

Op zoek naar een praktische gezinswagen waarbij je niet hoeft in te boeten op stijl? In dat geval is de Renault Kadjar een topkandidaat. Het exterieur geeft deze SUV een karaktervolle uitstraling met elegante lijnen. Een van de grote voordelen is dat de meer luxueuze trims een vrij lage kostprijs hebben. Een punt van kritiek is dan weer dat deze auto, met uitzondering van het exterieur, niet meteen opvalt of uitblinkt. De Renault Kadjar vertoont onder de motorkap veel gelijkenissen met de Nissan Qashqai en ook de Skoda Karoq en Seat Ateca zijn enkele concurrenten die je kunt overwegen. Aangezien deze wagen nog maar in productie is sinds 2015, kun je zeker een uitstekende tweedehands Renault Kadjar op de kop tikken tegen een goede prijs.

Veiligheid

Omdat deze auto vooral door gezinnen wordt gekocht, is de veiligheid een belangrijke factor en hier werd bij het ontwerpen duidelijk rekening mee gehouden. De Renault Kadjar kreeg in 2015 een veiligheidsrating van vijf sterren op vijf van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Deze auto scoort goed op alle vlakken: van de bescherming voor de inzittenden tot de veiligheidsfeatures. De meest recente modellen van de Renault Kadjar beschikken onder meer over:

  • Zes airbags vooraan en aan de zijkant
  • Isofix, om kinderzitjes veilig te bevestigen
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Optioneel autonoom noodremsysteem

Met uitzondering van het standaardmodel zijn ook een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning en een parkeercamera standaard inbegrepen bij alle modellen van de Renault Kadjar.

Kenmerken

Het standaardmodel, genaamd Play, beschikt over de meeste moderne features, zoals airconditioning en cruisecontrol. De Iconic-trim is uitgerust met parkeersensoren en satellietnavigatie. Voor de luxueuze GT Line geldt dat je er standaard ook zetelverwarming en een dodehoeksysteem bijkrijgt. Geen enkele motoroptie moet onderdoen voor een andere. Dit zorgt voor een aangename en misschien zelfs iets te voorspelbare rijbelevenis: een pluspunt als je op zoek bent naar een betrouwbare wagen, al zullen anderen misschien vinden dat dit ten koste gaat van het rijplezier. Het brandstofverbruik van deze auto is gemiddeld in vergelijking met soortgelijke SUV’s. De Renault Kadjar heeft de volgende eigenschappen:

  • Deze vijfdeurs heeft vijf zitplaatsen
  • Benzine: er is één type benzinemotor, namelijk een 1.3-liter motor
  • Diesel: je hebt de keuze uit een 1.5-liter of 1.7-liter motor
  • Deze wagen heeft voorwielaandrijving, met optionele extra tractie, of vierwielaandrijving
  • Je kunt kiezen tussen een Renault Kadjar met automatische of handgeschakelde versnellingsbak

Comfort

De Renault Kadjar is niet de meest ruime auto in vergelijking met concurrenten, maar is comfortabel voor alle inzittenden. Ook de kofferruimte van 472 liter, uitbreidbaar tot 1478 liter als je de achterbank platlegt, is meer dan voldoende. Sinds 2018 heeft deze auto een groter infotainmentsysteem dat mooi verwerkt is in het dashboard. Een nadeel voor sommigen is dat er sinds deze update geen fysieke volumeknoppen meer zijn en dat je het volume alleen via het touchscreen of met het stuur kunt bedienen. De Renault Kadjar 2019 heeft de volgende technologie aan boord:

  • Apple CarPlay en Android Auto-integratie
  • USB-poorten en Bluetooth om je smartphone te verbinden
  • Een optioneel Bose-audiosysteem met zeven speakers