Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Porsche 911 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Porsche 911

De Porsche 911 is een bekende verschijning in racewedstrijden. Zo won de Porsche 911 Carrera in de jaren 70 verschillende rally's, zoals de 24 uur van Le Mans en Targa Florio. De focus mag dan wel op het sportieve aspect liggen, deze auto is net zo goed geschikt voor een ritje in de stad. Je zult zeker opvallen met deze stijlvolle wagen! De Porsche 911 is een goede keuze voor wie groot belang hecht aan rijplezier. Door de kleinere kofferruimte en achterbank is deze wagen echter minder praktisch voor gezinnen. De voornaamste concurrenten van de Porsche 911 zijn de BMW i8 en de Chevrolet Corvette.

Veiligheid

Sportieve auto's scoren over het algemeen minder goed op veiligheid. De Porsche 911 lijkt echter een uitzondering te zijn. Hoewel Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) geen officiële veiligheidstesten heeft uitgevoerd voor de Porsche 911, is de uitgebreide technologie aan boord van deze auto een goed teken. Zo beschikt de Porsche 911 coupé 2020 over:

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Een automatisch noodremsysteem met voetgangersdetectie
  • Rijstrookassistentie
  • Dodehoekdetectie
  • Parkeersensoren vooraan en achteraan
  • Optionele camera van 360°

Daarnaast presteert deze auto ook goed op een nat en glad wegdek. Zo hebben nieuwere modellen een 'Wet setting', waarbij de auto aan de hand van sensoren in de wielbogen een nat wegdek kan herkennen. Vervolgens kun je de elektronische stabiliteitscontrole en tractiecontrole inschakelen met een druk op de knop.

Kenmerken

De Porsche 911 is beschikbaar in heel wat versies. Eerst moet je de keuze maken tussen de verschillende exterieuropties: coupé, cabriolet, targa-dak of speedster. De modellen met een bouwjaar tussen 1963 en 1998 hebben een motor met luchtkoeling. In 1998 werd dit systeem vervangen door een motor met waterkoeling en ook de nieuwste modellen hebben nog steeds waterkoeling. Daarnaast zijn er ook speciale versies die het hart van elke autoliefhebber wat sneller doen slaan. Het model dat het dichtst aanleunt bij de raceauto's van Porsche is de Porsche 911 GT3 RS, die lichter is, over opvallende kleuraccenten beschikt en vooral responsiever is. Ook de Porsche 911 Turbo S zal in de smaak vallen als je wel van snelheid houdt.

Modellen van de Porsche 911 die tussen 2005 en 2011 geproduceerd werden en die ook wel de Porsche 997 genoemd worden, hebben de volgende eigenschappen:

Comfort

Bij de aankoop van een Porsche 911 moet je er natuurlijk rekening mee houden dat een sportwagen net iets minder praktisch is. De zetels vooraan bieden heel wat beenruimte, maar de achterbank is minder comfortabel. Ook de koffer, die zich vooraan bevindt, is niet optimaal als je veel moet vervoeren, maar is met 132 liter ruimer dan je zou verwachten. De Porsche 911 heeft verschillende technologische snufjes die aan de moderne behoeften voldoen. Zo heeft de Porsche 911 2017:

  • Een multifunctioneel scherm van 11,7 cm
  • Een touchscreen van 16,5 cm met Apple CarPlay
  • Bluetooth-connectiviteit
  • Een stereosysteem met acht speakers

Als je op zoek bent naar een beetje extra luxe, kun je kiezen voor een premiumpakket, dat onder andere zetelverwarming bevat.