Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 807 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 807


  • Grote monovolume van Peugeot
  • Opvolger Peugeot 806
  • Plaats voor 7
  • Geintroduceerd in 2002
  • Samen met Fiat en Citroën

De Peugeot 807 loste voorganger 806 af in 2002. Net als z’n voorganger was die auto ontwikkeld samen met Fiat en Citroën. Daarom staat hetzelfde model (op enkele vooral esthetische details na) ook in de catalgus bij Fiat (Ulysse), Citroën (C8) en Lancia (Phedra).

Tegen 2002 was de monovolumemarkt flink geëvolueerd. Er was meer concurrentie dan bij de eerste generatie en de alliantie besloot dan ook om het concept aan te scherpen. De 807 was daardoor flink groter dan de eerste uitvoering. Er kwam in de lengte bijna 30cm bij. Voldoende om comfortabel ruimte te bieden aan een derde zitrij, maar ook op plaats te scheppen voor aardigheidjes als achterzetels die je in een salon-opstelling naar elkaar kon richten bijvoorbeeld. In plaats van openzwaaiende deuren, beschikte de 807 over zijdelingse schuifdeuren achteraan. Indien gewenst elektrisch bediend via de afstandsbediening.

Tijdens z’n carrière werd de 807 geleverd met flink wat verschillende motoren. De vermogens varieerden van 110 tot 210pk. Er was een 2-liter benzine en zelfs een 3.0l V6, maar die brandstof is in dat segment niet populair in ons land. Bijna alle ooit geleverde 807 zijn voorzien van een diesel. In eerste instantie was er een 2.0 met 110 en een 2.2 met 170pk, maar in 2006 werden beide centrales vervangen door een nieuwe 2.0 met 136pk. Die was net zo soepel als de 2,2 maar verbruikte minder.

In 2008 was het segment al op z’n retour. De betrokken merken besloten dan maar om de carrière van het model zo lang mogelijk te rekken. Voor- en achterzijde werden toen een eerste keer opgefrist. Dat gebeurde nogmaals in 2012. En in 2014 verdween het model uit de catalogus zonder rechtstreekse opvolger.

Alternatieven voor de Peugeot 807

De meest voor de hand liggende concurrenten (omdat het in essentie over dezelfde auto’s gaat), zijn hierboven al de revue gepasseerd. Maar de 807 speelt in hetzelfde segment als de Volkswagen Sharan, Seat Alhambra, Renault Espace en Ford Galaxy. Allemaal competitie die het zonder zijdelingse schuifdeuren stelt. Die heeft deze wel: de Chrysler Grand Voyager.

Een occasie Peugeot 807 kopen

Een paar duizend euro. Meer heb je niet nodig om je deze grote, ruime en praktische Peugeot aan te schaffen via 2dehands.be. En er is behoorlijk wat keuze. Zolang je, zoals gezegd, maar voor een diesel gaat. Versies met automaat bestaan wel, maar ze zijn zeldzaam. Wat gelukkig geen zeldzaamheid is, zijn comfortabele modellen. Bijna allemaal beschikken ze al over een airco.