Helaas heeft je zoekopdracht ‘’ momenteel geen resultaten opgeleverd.
Zoektip: gebruik zo weinig mogelijk woorden of probeer een andere zoekterm.
Zullen we je op de hoogte houden als er resultaten zijn?

Peugeot 806 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 806


  • Monovolume van Peugeot
  • Gelijk aan Citroën Evasion, Fiat Ulysse en Lancia Zeta
  • In productie vanaf 1994
  • In 2002 vervangen door Peugeot 807

Begin jaren negentig barstte de monovolumemarkt uit z’n voegen. De ruimte en het comfort deden meer en meer klanten kiezen voor een grote MPV en vooral de Europese autoconstructeurs vielen over elkaar heen in een poging om snel een model op de markt te brengen. PSA (Peugeot en Citroën) sloeg daarvoor de handen in elkaar met de Fiat Group. Een samenwerking die niet ver was gezocht. Beide bedrijven werkten reeds (en werken nog steeds) samen voor de bouw van bestelwagens.

De samenwerking leverde vier technisch identiek monovolumes op van de merken Peugeot, Citroën, Fiat en Lancia. De vierling staat ook wel bekend als de zogeheten ‘Eurovans’. Ze luisterden naar de modelnamen 806, Evasion, Ulysse en Zeta.

Hoewel ze technisch gelijk waren en allen gelijkaardige technische oplossingen hadden (zoals schuifdeuren achteraan en een centraal dashboard), waren er kleine verschillen in uitrusting, positionering en stijl. Zo was de Lancia wat luxueuzer en dus ook wat duurder. En allen hadden ze een specifieke snoet met - op z’n minst - een unieke grille.

Plaats voor 8

In de 806 had je plaats voor maximaal 8 personen. Tenminste, als je naast de twee voorzetels (geen keuze daar) had gekozen voor twee achterbanken voor telkens drie inzittenden. Meer luxueuze versies deden het echter met 7 of zelfs 6 zitplaatsen. Iedere passagier had daar recht op een eigen zetel die je ook nog kon verstellen en verschuiven.

Diesel troef

Peugeot bood de 806 aan met benzinemotoren tot 150pk, maar omwille van z’n hogere gewicht lag de dieselmotor voor de hand. Die was immers veel zuiniger wanneer hij hard moest werken. En dat moest hij. De vermogens waren immers eerder bescheiden. Bij aanvang was er een 1.9 met 90pk en een 2.1 met 110pk. Later werden de vermogens wat hoger en de motoren moderner. Na een facelift in 1998 werden modernere, krachtiger motoren geïntroduceerd waaronder een common-rail diesel. Naast de handgeschakelde vijfbak waarmee het model werd geïntroduceerd verscheen na verloop van tijd ook een automaat.

Alternatieven voor de Peugeot 806

Vanzelfsprekend kan wie een Peugeot 806 overweegt ook z’n oog laten glijden over de broertjes van het model. Ze werden allemaal in dezelfde fabriek gebouwd en zijn daarom ook op vlak van afwerking en bouwkwaliteit vergelijkbaar. Meer alternatieven zijn er in de vorm van de Renault Espace - tegen 1994 toen de 806 voor het eerst uitkwam al een gevierd model - de Volkswagen Sharan, Seat Alhambra, Chrysler Grand Voyager en de Ford Galaxy.

Een occasie Peugeot 806 kopen

Een 806 in occasie is een zeldzaamheid. En zoals hierboven reeds aangegeven, zal je makkelijker een diesel vinden dan een benzine. Je vindt ze overigens vaak met een erg hoge kilometerstand. Ze zijn echter niet duur en daarom een zeker te overwegen alternatief voor wie ruimte en comfort wil zonder de bank te kraken.