Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 307 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 307


  • Opvolger van Peugeot 306
  • Voorgesteld in 2001, in productie tot 2008
  • Opgevolgd door Peugeot 308
  • Technisch verwant aan Citroën C4
  • Beschikbaar als drie- en vijfdeurs en al break SW
  • Beschikbaar met HDi dieselmotoren die erg aangename loopeigenschappen vertoonden

Peugeot introduceerde de 307 in 2001. Het was de logische opvolger voor de 306 en de voorloper van de 308 die in 2008 voor het eerst z’n entree maakte. Inmiddels besloot het merk om opeenvolgende modellen niet meer steeds een nummertje te laten optellen en zijn we al aan de tweede generatie 308 toe.

De 307 maakte gebruik van een herwerkt onderstel van z’n voorganger. Een platform dat ook al dienst deed voor de Citroën Xsara en Citroën ZX. Maar de 307 was groter in elk opzicht. Niet in het minst in de hoogte. Een aspect dat zich ook vertaalde in een gevoelig hogere zithouding. Een trend die bijna alle middenklassers doormaakten in een tijd dat monovolumes als de Renault Scénic, Nissan Almera Tino, Citroën Xsara / C4 Picasso, Meriva, Zafira en zo kunnen we nog wel een tijd doorgaan… marktaandeel van de conventionele middenklassers afsnoepten. Peugeot had destijds geen monovolume in het aanbod en opteerde daarom voor een wat hogere opvolger.

In vele smaken

Het 307 aanbod was uitgebreid, en niet alleen in benzine- of dieselversies, maar ook in koetswerkvarianten. We tellen er drie of vier (een buiten Europa gebouwde sedan niet inbegrepen). Een vijfdeurs hatchback, een Coupé-Cabriolet (een convertible met stalen klapdak) en twee variaties van een break. De eerste heette gewoon ‘break’ en kon uitpakken met een voor z’n klasse erg grote laadcapaciteit. De tweede kreeg SW aan z’n naam geplakt en vond lifestyle belangrijker dan praktisch nut. Dat merk je onder meer aan de inrichting en de aanwezigheid van een glazen dak. Veel mensen vonden de benaming verwarrend en break en SW worden dan ook vaak door elkaar gebruikt.

De Coupé Cabriolet was op papier een vierzitter, maar de zitplaatsen achteraan zijn niet erg ruim of comfortabel. Omdat het dak in de koffer moet passen, is die wel erg groot. Dat woog wat op de lijn van het model, maar vooral met het dak dicht is het koffervolume enorm.

De 307 was een pak veiliger en daarom ook zwaarder dan de 306. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij niet om z’n levendige rijgedrag (een sterk punt van de 306) doch eerder om z’n comfort wordt geroemd.

Veel motoren

De snelste Peugeot 307 had een tweeliter met 177pk aan boord. Onvoldoende om over een echte hot hatch te kunnen spreken, maar hij schiet natuurlijk wel op. Als je er één kan vinden tenminste, want van de tweeliter benzinemotor zijn er in onze contreien slechts een handvol geleverd. En ook de andere benzines (een 2.O met 140pk, een 1.6 met 110pk of een 1.4 met 75 of 90pk) waren beduidend minde populair dan de dieselmotoren. Daarin konden klanten kiezen voor een 1.4 HDi met 70pk, een 2-liter met 90pk (in eerdere modeljaren) en later een 1.6 HDi met 90 of 110pk, terwijl de tweeliter werd ingezet om 136 paarden te mennen.

Alternatieven voor de Peugeot 307

Het C-segment waarin deze 307 valt is één van de drukst bevolkte segmenten uit de autosector. Er zijn dan ook een massa alternatieven te vinden voor de 307. Daarbij liggen bijvoorbeeld een VW Golf en Opel Astra erg voor de hand. Maar wanneer comfort hoog op de lijst staat, kan ook een Renault Megane, Citroën C4 of Lancia Delta overwogen worden. En ook uit het Oosten worden concurrenten aangevoerd. Een Kia Cee’d, Toyota Auris of Hyundai i30 bijvoorbeeld.

Een tweedehands Peugeot 307 kiezen

Er staan op 2dehands.be werkelijk honderden Peugeot 307 te koop, ook al werd het model al in 2008 naar de geschiedenisboeken verwezen. Al vanaf € 2.000 zijn goe rijdende oudere exemplaren op de kop te tikken, zij het vaak met hoge kilometerstanden. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt echter € 3.500. Uiteraard zijn jongere, beter uitgeruste of schaars gebruikte auto’s soms tot dubbel zo duur. Er is ongeveer één benzine beschikbaar voor elke twee diesels en de verdeling tussen berlines (met drie of vijf deuren dus) of breaks is ongeveer evenredig. De CC’s - cabriolets met stalen klapdak - zijn het zeldzaamst en ook het duurst.