Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 208 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 208


  • Drie- en vijfdeurs uit de compacte klasse (B-segment)
  • Voorgesteld in 2012
  • Opvolger Peugeot 207
  • Ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren
  • Snelle Peugeot 208 GTI

De Peugeot 208 moet in de voetsporen treden van z’n erg populaire en succesvolle voorgangers. Het gaat dan om de 207, maar nog meer om de 206. Dat is ook het model waar Peugeot bij probeert aan te knopen op vlak van weggedrag. De 207 was relatief zwaar, maar bij de 208 werden grote inspanningen gedaan om weer met een lichtere auto te komen. Gemiddeld bespaarde Peugeot zo maar eventjes 110kg en dat is een spectaculaire vooruitgang. Dat betekent immers betere prestaties en minder verbruik. Het onderstel deelt hij met z’n voorganger en de Citroën C3 en DS3, maar hij rijdt gevoelig anders dan deze auto’s.

Apart interieur

Terwijl de Peugeot 207 een erg conventionele auto was, gooit Peugeot het bij de binneninrichting van de 208 over een andere boeg. Het bedrijf kiest voor een uitgesproken klein en direct stuur en een tellerpartij die je niet door het stuur maar over het stuur bekijkt. Tegelijk zorgt een opgekuiste, minimalistische middenconsole voor een sobere, maar niet Spartaanse aanblik. Het is even wennen, maar dat de meeste mensen zich daar best in kunnen vinden, is zeker. Inmiddels vinden we die opstelling ook al in de Peugeot 308, die in 2014 werd verkozen tot Auto van het Jaar. De 208 werd aan de buitenzijde niet groter dan de 207, maar binnenin werd niettemin wat extra ruimte gevonden. In de koffer kan nu 285 liter. Dat is 15 liter meer dan bij de 207.

Ook met driecilinders

Om zo veel mogelijk gewicht te besparen en spaarzaam met brandstof om te gaan, is de 208 niet alleen met compacte diesels (1.4 of 1.6l groot) te krijgen, maar ook met twee driecilinder benzinemotoren. Die zijn 1.0 of 1.2 liter groot en hebben 68 of 82pk. De 208 heeft daardoor zelfs benzines die minder dan 100g/CO2/km in de lucht blazen en dat heeft de Belgische fiscus graag. Voor de klant levert het een besparing op de brandstoffactuur op, terwijl de driecilinders prettig en sportief klinken.

Peugeot 208 GTI

In 2013 stelde Peugeot de 208 GTI voor. Die heeft een 1.6l turbo met 200pk onder de kap en rijdt al 6,8 seconden na het vertrek 100km/u. Peugeot wil ermee inspelen op het succes van de 205 GTI, maar deze 208 biedt een modernere (en wellicht daarom ook minder zuivere) rijbeleving.

Geen Coupé-Cabriolet meer

Van de 207 commercialiseerde Peugeot nog een Coupé-Cabriolet en een break. Twee versies die Peugeot niet meer in het gamma van de 208 opnam. Dat bestaat alleen uit een drie- en vijfdeurs. De Fransen vonden het belangrijker om een kleine crossover te ontwikkelen. Dat werd de Peugeot 2008.

Concurrenten voor de Peugeot 208

De middenklasse is het drukst bevolkte autosegment, gevolgd door de compacte auto’s. De 208 schurkt tegen de grens van die eerste aan, maar blijft niettemin een kleine auto. Hij moet erg geduchte concurrenten naast zich dulden. Alles van een Citroën C3 over een VW Polo, Kia Rio, Hyundai i20, Nissan Note, Renault Clio, Seat Ibiza, Skoda Fabia tot een [Suzuki Swift](https://www.2dehands.be/autos/suzuki/swift/ dingt naar de gunsten van dezelfde consument. Weinige zijn echter in staat om de rijpret van de 208 te evenaren. Maar in dit segment is dat zelden het voornaamste aankoopcriterium.

Een occasie Peugeot 208 kopen

De Peugeot 208 is nog niet erg lang op de markt, maar omdat het een populair model is, vind je er op 2dehands.be toch al honderden occasies van. De prijs begint bij € 8000. Omdat benzines de jongste jaren aan populariteit wonnen in het compacte segment, is het aanbod erg gelijk over de twee brandstofsoorten gespreid.