Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Insignia Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Insignia


  • Gelanceerd in 2008
  • Facelift in 2013
  • Snelle versie: OPC
  • Avontuurlijke variant van break: Country Tourer
  • Opvolger Opel Vectra
  • Beschikbaar als vierdeurs, vijfdeurs en als break (Sports Tourer)

Halverwege het vorige decennium broedde de Opel-directe op een radicale koerswijziging voor het automerk. Een Opel dook misschien wel op de radar op omwille van z’n binnenruimte of volwassen rijgedrag, maar niet meteen op vlak van design. De opvolger van de Vectra moest daar wat aan doen. Op zo’n manier zelfs dat een nieuwe naam zich opdrong: Insignia. Enkele sleutelelementen van het design waren al eens getest op een concept car die in 2003 op het Autosalon van Frankfurt stond en het publiek was daarvoor te vinden. De Insignia werd voorgesteld in 2008 en bleek een meer begeerlijke, dynamische en moderne auto dan Opels tot dan toe geweest waren. En de innovatie zat niet alleen in het plaatwerk.

Vernieuwende techniek

Samen met de Insignia introduceerde Opel een nieuwe productstrategie die klanten in staat moest stellen om technologie die tot dan toe onbereikbaar was in dat segment aan te schaffen voor een redelijke prijs. In 2008 ging het over zaken als een camera die verkeersborden herkent, noodremhulp, meedraaiende xenonverlichting… dat soort zaken. Niet alleen de consument was daarvan onder de indruk, ook de jury van de Car Of The Year zag daar potentieel in. Daarom was de Insignia in 2009 ook al Auto van het Jaar.

Nadelen

De wulpse lijnen en bolle vormen, hebben echter niet alleen voordelen. Er zijn ook enkele minpunten. Zo kan z’n veel minder frivool vormgegeven voorganger Vectra uitpakken met een betere verhouding tussen binnen- en buitenafmetingen. Een zaak die enigszins opvalt bij de vier- en vijfdeursversies van de Insignia, maar nog duidelijker is wanneer de breaks (Sports Tourer) met elkaar vergeleken worden. De Insignia wint in afmetingen, maar er past nu eenmaal minder in z’n laadruimte.

Snelle OPC, stoere Country Tourer

Opel levert de Insignia in ons land bijna uitsluitend met dieselmotoren. Die hebben allen een inhoud van 2 liter en zijn tussen 110 en 195pk sterk. Bij de benzines gaat het slagvolume van 1.4 tot 2-liter. Allen hebben vier cilinders, maar er is een uitzondering: dat is de door een 2,8l V6 turbo aangedreven Insignia OPC. Met z’n 325pk de onbetwiste gammatopper. Wie minder een boodschap heeft aan snelheid, maar meer aan flexibiliteit, kan de Insignia Country Tourer kopen. Die heeft een hogere bodemvrijheid, extra koetswerkbescherming en is beschikbaar met 4x4.

Alternatieven voor de Opel Insignia

De Volkswagen Passat is de meest voor de hand liggen concurrent van de Insignia, hoewel Opel onmiskenbaar ook in de vijver van bijvoorbeeld een Audi A4-klant probeert te vissen. Andere ruime middenklassers die regelmatig voorkomen op de shortlist van een Insignia-koper zijn de Citroën C5, Peugeot 408 of Volvo S60 / V60.

Een occasie Opel Insignia kopen

De Insignia is in ons land een populaire auto die ook op de fleet-markt een behoorlijk succes kent. Dat betekent dat er een groot aanbod aan occasies is. De break zal je daarin vaker voorgeschoteld krijgen dan de vijfdeurs, terwijl de vierdeursversie (die uiterlijk moeilijk van z’n broer met vijf deuren te onderscheiden is) een echte zeldzaamheid is. Omwille van z’n grote populariteit onder leaserijders is er een constante instroom van relatief jonge Insignia’s in de markt. Je hoeft dus geen heuse speurtocht te beginnen. Tenzij je per sé een benzine wil. Daarvan zijn er in ons land slechts een handvol geleverd.