Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Grandland X Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Grandland X

De Opel Grandland X is, zoals de naam al doet vermoeden, de grootste SUV in de line-up van het merk. Als opvolger van de Opel Antara is deze wagen vooral gericht op gezinnen. Comfort en gebruiksgemak komen op de eerste plaats bij de Opel Grandland X en ook het moderne exterieur krijgt goede beoordelingen. Een van de minpunten is dan weer het ietwat saaie interieur. De grootste concurrenten van deze wagen zijn de Nissan Qashqai, de Skoda Karoq en de Peugeot 3008. Het standaardmodel is de goedkoopste versie op de prijslijst van de Opel Grandland X, maar ook de duurdere trims bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zorg er zeker voor dat je de Opel Grandland X test voor het aankopen als je voor een tweedehands model kiest. 

Veiligheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede gezinswagen is de veiligheid en daar is bij het ontwerpen van de Opel Grandland X duidelijk rekening mee gehouden. Meteen na de start van de productie in 2017 voerde Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) veiligheids- en crashtesten uit en het resultaat was een uitstekende score van vijf sterren op vijf. De veiligheidstechnologie wordt door Euro NCAP als goed bevonden. De Opel Grandland X beschikt standaard over: 

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Verkeersbordherkenning
  • Snelheidsassistentie
  • Rijstrookassistentie

Daarnaast zijn er ook heel wat optionele features. Zo beschikt de Business Edition Nav-trim over een autonoom noodremsysteem en een vermoeidheidssysteem, waarbij je gewaarschuwd wordt wanneer je alertheid in het gedrang komt.

Kenmerken

Er zijn heel wat trim-levels, zoals de SE (het standaardmodel), SRi Nav met sportieve elementen en Elite Nav met een panoramadak en stuurverwarming. Daarnaast kun je ook kiezen voor aparte extra's, zoals optionele satellietnavigatie. Het brandstofverbruik van de Opel Grandland X is gemiddeld in vergelijking met andere compacte SUV's. De chauffeur en de passagiers zitten vrij hoog en dit zorgt voor goede zichtbaarheid. Enkel achteraan in de auto is de zichtbaarheid eerder beperkt. De Opel Grandland X heeft de volgende eigenschappen:

  • Vijf deuren en vijf zitplaatsen
  • Benzine: een 1.2-liter I3-turbomotor of een 1.6-liter I4-turbomotor
  • Diesel: een 1.5-liter, 1.6-liter of 2.0-liter I4-motor
  • Keuze uit voorwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Handgeschakelde transmissie met zes versnellingen of automatische transmissie met acht versnellingen

Comfort

Het interieur van de Opel Grandland X kan het best omschreven worden als eenvoudig. Binnenin is deze auto geen uitblinker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Peugeot 3008, maar de indeling is praktisch. Bovendien voelt deze auto zeer ruim aan. Het zijn de kleine extraatjes, zoals de twee handige bekerhouders en het feit dat er een speciale plaats voorzien is om je smartphone op te laden, die de Opel Grandland X zeer gebruiksvriendelijk maken. De kofferruimte van 514 liter, of 1652 liter bij het platleggen van de achterbank, is groter dan gemiddeld voor een auto van dit formaat. Op het vlak van technologie beschikt de Opel Grandland X SE Premium standaard onder andere over:

  • Een touchscreen van 17,8 cm
  • Compatibiliteit met CarPlay, Android Auto en Bluetooth
  • USB-poorten om apparaten aan te sluiten