Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Crossland X Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Crossland X

De Opel Crossland X, een vijfdeurs crossover, is een vrij recente toevoeging aan het assortiment van Opel. Deze auto werd in 2017 aan het publiek voorgesteld en gaat de concurrentie aan met compacte SUV's van andere merken. De Opel Crossland X is de opvolger van de Opel Meriva, maar heeft een sportiever uiterlijk. De wagen is praktisch en ruim ingericht, wat gezinnen zeker zal bekoren. De minder efficiënte wielophanging en het feit dat er geen optie met vierwielaandrijving is, zijn dan weer minder positieve aspecten van de Opel Crossland X. Andere gelijkaardige wagens zijn de Seat Arona, Renault Captur en Peugeot 2008.

Veiligheid

Met een topscore van vijf sterren op vijf voor veiligheid is de Opel Crossland X zonder twijfel een veilige keuze. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) voerde in 2017 crash- en veiligheidstesten uit voor deze wagen en het resultaat was uitstekend. Standaard beschikt de Opel Crossland X 2020 bijvoorbeeld over:

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Een antiblokkeersysteem voor de remmen
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Een camera vooraan om het parkeren te vergemakkelijken
  • Rijstrookassistentie
  • Cruisecontrol

Optioneel kun je ook kiezen voor extra heldere led-koplampen en een zogenaamd 'head-up display', waarbij onder meer je snelheid op je voorruit weergegeven wordt. De veiligheid van de chauffeur en inzittenden scoort erg hoog in Euro NCAP's review van de Opel Crossland X. 

Kenmerken

Offroadavonturen zul je met de Opel Crossland X niet beleven, maar deze auto is wel geschikt voor zo goed als alle andere omstandigheden, van een leuke roadtrip naar het buitenland tot het dagelijks pendelen naar de stad. Dankzij het lage gewicht en de moderne motoren verbruikt deze auto bovendien vrij weinig brandstof. De Opel Crossland X is beschikbaar in maar liefst zes trims: SE, SE Nav, Tech Line Nav, Elite, Elite Nav en Ultimate. Daarnaast zijn er ook de Opel Crossland X Innovation en Design Line, die iets luxueuzer zijn dan het standaardmodel, maar niet alle features van de Ultimate hebben. Je vindt dus zeker een trim die aan je behoeften voldoet. Dit zijn de voornaamste kenmerken van de Opel Crossland X:

  • Diesel: een 1.6-liter motor met 99 pk of 120 pk
  • Benzine: een 1.2-liter motor met 81 pk, 110 pk of 130 pk
  • Handgeschakelde transmissie met vijf of zes versnellingen of automatische transmissie met zes versnellingen
  • Voorwielaandrijving

Comfort

Er is geen gebrek aan ruimte in de Opel Crossland X. Zowel de chauffeur als de passagiers hebben heel wat been- en knieruimte en de comfortabele zetels bieden goede ondersteuning. Het interieur van de Opel Crossland X is voor het grootste deel afgewerkt met kwalitatieve materialen, maar enkele onderdelen in plastic zorgen ervoor dat het dashboard iets minder luxueus aanvoelt dan dat van verschillende concurrenten. De kofferruimte van 410 liter is gemiddeld in vergelijking met andere compacte SUV's en is voldoende voor een paar reiskoffers of tassen. Nieuwere modellen van de Opel Crossland X hebben:

  • Climate control voor twee zones
  • Een touchscreen van 17,8 cm met optionele satellietnavigatie
  • Apple CarPlay-, Android Auto- en Bluetooth-compatibiliteit

Enkele optionele extra's zijn bijvoorbeeld grotere wielen, parkeersensoren achteraan en een premium geluidssysteem.