Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Antara Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Antara


  • Middelgrote SUV van Opel
  • Gezamenlijk ontwikkeld met Chevrolet Captiva
  • Geïntroduceerd in 2007
  • In productie tot 2013
  • Geen rechtstreekse opvolger

Opel introduceerde de Antara in 2007. De vijfdeurs SUV volgde toen eigenlijk de Frontera op, ook al was al in 2004 uit de catalogus verdwenen. De techniek van de Opel is identiek aan die van de Chevrolet Captiva. Beide modellen liepen van de band in dezelfde fabriek. Dat was trouwens een faciliteit van het voormalige Daewoo, in Zuid-Korea. Moederhuis General Motors had ook die opgekocht. De Captiva bood optioneel ruimte aan 7 inzittenden, wat de iets kortere Antara niet deed, maar de Opel was op vlak van vormgeving wat meer verfijnd en een tikkeltje sportiever.

De instapversies dreven louter de voorwielen aan, terwijl wat rijkelijker uitgerust varianten een integraalaandrijving kregen. Die stuurde echter ook alleen de achterwielen aan wanneer dat echt nodig was. Het gros van de verkopen was voor rekening van de dieselmodellen. De benzine, een 2,4l voor de basisversie, was niet optimaal op de Europese fiscaliteit afgestemd en daardoor eigenlijk kansloos.

Eind 2010 gaf Opel de Antara een facelift. Het uiterlijk werd licht gewijzigd en het model kreeg de beschikking over nieuwe motoren. De 2,4-liter benzinemotor had vanaf dat moment 30 pk meer vermogen wat het totaal bracht op 170 pk. De 2,2-liter dieselmotor was er met 163- of 184 pk. De eerste leverde Opel alleen nog met voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De krachtiger versie heeft altijd vierwielaandrijving en een automaat als optie.

Alternatieven voor de Opel Antara

Heel wat autoconstructeurs hadden en hebben alternatieven voor de Antara in de aanbieden. Denk maar aan een VW Tiguan, al is die een beetje kleiner. Of de Hyundai Santa Fé, al is die dan weer wat ruimer. En je zou er ook nog een Toyota RAV4 kunnen bijsleuren.

Een occasie Opel Antara kopen

Op 2dehands.be vindt u honderden Opel Antara in occasie. Zoals verwacht zijn slechts een handvol daarvan benzines, maar het aanbod bevat een ruime diversiteit in kleuren, uitrustingsversies en transmissies. Erg vaak gaat het om goed uitgeruste modellen, met bijvoorbeeld al een automatische airco en een ten dele in leder uitgevoerd interieur. Wie een budget heeft van € 15.000 of meer, kan al een exemplaar op de kop tikken met een erg lage kilometerstand.