Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Nissan Almera Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Nissan Almera


  • Compacte middenklasser van Nissan
  • Gelanceerd in 1995
  • Opvolger Nissan Sunny
  • Met pensioen in 2006, zonder rechtstreekse opvolger
  • Degelijk, maar niet opwindend

Tot 1995 was Nissan in het populaire segment van de compacte middenklasser aanwezig met de Sunny. Maar toen het tijd was voor een opvolger, kleefden de Japanners er een nieuwe naam op. De stamboom bleef echter gewoon doorlopen. De Almera was wat ruimer dan de laatste Sunny, maar die trend is gebruikelijk.

Hoewel het de bedoeling was de auto met z’n nieuwe naam wat beter te positioneren, had de Almera het erg moeilijk in z’n segment. Hij stond te boek als een erg doorsnee auto voor bestuurders met niet al te veel dynamische aspiraties, die betrouwbaarheid belangrijker vonden. De motoren hadden bijna allemaal een bescheiden vermogen. Er was een 1.5 met 90 of 98pk en een 1.8 met 115pk. Dieselen kon in eerste instantie met een 2,2l met 112 of 136pk en later ook een 1,5l met amper 82pk.

Toen het halverwege de jaren 2000 tijd was voor een opvolger, besloot Nissan een gok te wagen. Het voerde de weinig succesvolle Almera af samen met z’n eveneens lauw onthaalde grote broer Primera. Beiden werden vervangen door één model: een crossover met de moeilijk uit te spreken naam Qashqai. Een meesterlijke zet, zo bleek achteraf. De Qashqai was jaren aan een stuk de populairste SUV uit z’n segment.

Alternatieven voor de Nissan Almera

Het was juist door de erg scherpe concurrentie dat de Almera het moeilijk had. Uit Japan moest de auto de Corolla en de Civic naast zich dulden en vooral die laatste kon meer begeesteren. Uit Europese hoek kwamen de Golf, Astra, Mégane, Xsara, Leon, maar ook de Rover 45. Keuze te over dus.

Een occasie Nissan Almera kopen

Iets meer dan de helft van de op 2dehands.be aangeboden Nissan Almera’s is voorzien van een dieselmotor. En die zijn al te vinden vanaf pakweg € 1.500. Vaak met hoge kilometerstanden, wat de betrouwbaarheid van dit model onderlijnt. Duur wordt een occasie Nissan Almera eigenlijk nooit. De meest recente exemplaren met relatief lage kilometerstanden kosten eigenlijk nooit meer dan € 5.000.