Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Aixam

.
Informatie

Aixam

Aixam is vooral bekend om zijn rijbewijsvrije voertuigen, de zogenaamde brommobielen. Een brommobiel is een gemotoriseerd voertuig met een beperkte maximumsnelheid, met meer dan twee wielen en Aixam is dé marktleider van brommobielen in Europa. Het Franse merk bestaat sinds 1983. Dat jaar werft Aixam de vakkennis van Arola aan, bekend van zijn driewielers en zeer compacte brommobielen.

Veiligheid staat centraal. In 1988 zal Aixam als de eerste producent erin slagen om de 'Crash Test', normaal voor vierwielers, te vervolledigen met een brommobiel. In de jaren '90 brengt Aixam de eerste brommobiel op de markt brengt met een tweecilindermotor.

Rijbewijsloze brommobielen

Het eerste brommobiel van Aixam komt in 1984 op de markt. De vierkante, supercompacte 325D is in staat om 45 km/u te rijden. Een jaar later komt de Aixam 400D uit, die de maximale snelheid bijna verdubbelt tot 75 km/u. De 400 wordt later het meest verkochte Aixam-model. In 1987 verdiept Aixam zich in de ervaringen en wensen van de gebruiker en komt de 'GL' uit. De brommobiel is beschikbaar in verschillende kleuren voor het eerst zijn er bijkomende opties beschikbaar. Ook de Evolution en de Revolution eind jaren '90 zullen de trend van het personaliseren volgen.

Richting een volwassen automerk

Alle nieuwe modellen van Aixam verdragen tegenwoordig een maximumsnelheid van 45km/u. Aixam's standaardwagen is de Aixam City. Met plaats voor slechts twee passagiers biedt de brommobiel een ruime kofferbak aan. Je krijgt de mogelijkheid om een achteruitrijcamera als optie te nemen en er werd een nieuw schakelsysteem in gebruik genomen, wat het rijden soepeler en aangenamer maakt. Personen van een groot gestalte kijken best naar de Aixam Crossline, met zijn verhoogd dak en meer beenruimte.

Naast de “traditionale” modellen, lijkt Aixam zijn merk op te willen frissen met extravagante designs. Een van de meeste recente toevoeging aan het gamma is de Aixam Coupé GTI. De Coupé lijkt bijna een klassieke hatchback, want voor het eerst stelt Aixam sportiviteit en stijl centraal. De Aixam GTO vervolledigt het aanbod in 2011. Het model valt op door zijn mannelijke vormgeving met een spoiler en striping op de motorkap.

Aixam heeft ook enkele volledig elektrische voertuigen. Zo zijn er de eCity Pack, eCity Premium, eCoupé Premium en de eCoupé GTI. Het volledig opladen van de accu duurt ongeveer drie uur en half en met een volledig opgeladen accu kan je ongeveer 80 km rijden.

De overheid bepaalt de richting

Aixam houdt van verrassingen en loopt niet te koop met zijn toekomstplannen. Wel hebben we weet van de nieuwe eAixam Sensation, die volledig elektrisch wordt aangedreven. Het belangrijkste aspect is het rijbewijsvrije. In Nederland moeten Aixam-bezitters sinds kort een rijexamen afleggen. In België kunnen eigenaars zonder rijbewijs nog opgelucht ademhalen. Onze regering heeft namelijk besloten het maximale gewicht en het vermogen van rijbewijsloze wagens opnieuw te willen verhogen.