Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kia Pro Cee D Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Kia Cee'd


  • Compacte middenklasser van Kia
  • Opvolger Kia Cerato
  • Beschikbaar in 3 koetswerkversies
  • Ook als GT
  • Technisch gelijk aan Hyundai i30

Kia Cee’d

Kia scherpte halverwege de jaren 2000 z’n Europese ambities aan. Het besloot daarom het Oude Continent te lijf te gaan met wagens die - tenminste in de cruciale segmenten - meer afgestemd waren op de smaak van de Europeanen. En daarom moest de Cerato, een verdienstelijke maar gauw weer vergeten auto, baan ruimen voor een nieuw model.

Bizarre naam

De Zuid-Koreanen kozen om te beginnen voor een aparte naam. De Cee’d. En het is het weglatingsteken dat de verwarring veroorzaakt. Het model is beschikbaar onder die benaming als vijfdeurs, maar er is ook een break. Die krijgt de redelijk normale toevoeging Sportswagon. De driedeurs heeft daarnaast een positionering die een tikkeltje sportiever is, wordt door Kia zelf omschreven als een coupé en luistert naar de naam Pro_Cee’d.

De eerste Cee’d kwam in de showroom in 2007 (met een facelift in 2009)en werd in 2014 afgelost. Netjes volgens de regels van de automarkt.

Geen ongewone auto

De naam mag dan wel ongebruikelijk zijn, maar de Cee’d zelf is eigenlijk een doodnormale auto. Hij blijft netjes in het middenveld van het C-segment, zonder uitschieters. Straffer dan een net iets meer dan 200pk sterke ‘GT’, met een aangepaste GTI-geïnspireerde styling, wordt het niet. Dieselmotoren met een beperkt slagvolume (inhoud), een aardig vermogen, een grote relatieve zuinigheid en een moderne handbak resoneren het best op de Belgische markt.

Erg uitgebreide garantie

Wat Kia al van meet af aan in het vaandel draagt, is z’n betrouwbaarheid. Het weet erg goed dat dat een gevoelig aankoopcriterium is. Het haalde de mosterd ervoor bij de Japanse motorgigant Toyota, dat ook al decennia lang die eigenschap uitmelkt. Maar Kia gaat zelfs een flinke stap verder. Op de Belgische markt worden Kia’s al jarenlang vergezeld van een garantietermijn van 7 jaar. Uiteraard niet voor slijtage-onderdelen, dat spreekt voor zich. Die garantie wordt bij een verkoop gewoon overgedragen. Dat betekent dat een Kia van 4 jaar oud nog steeds even veel garantie geniet als - pakweg - een splinternieuwe BMW. In de marge kunnen we aanstippen dat de langere termijn niet betekent dat Kia’s ook écht minder in panne vallen. Het merk scoort in de goede middenmoot.

Alternatieven voor de Kia Cee’d

Wie de aankoop van een Kia Cee’d overweegt, kan eigenlijk niet om de Hyundai i30 heen. Dat is het zustermodel, met een bijna identieke techniek. Andere populaire alternatieven zijn de Mazda 3, Toyota Corolla, Seat Leon, Ford Focus en Volkswagen Golf.

Een occasie Kia Cee’d kopen

Op 2dehands.be vind je steevast een ruim aanbod Kia Cee’d. Er staan ongeveer dubbel zo veel diesels te koop als benzines. En hoewel de break-versie op de totale markt wat populairder is dan een normale vijfdeurs, is het voor deze Kia net andersom. Een duidelijk teken dat deze wagens vaker door particulieren worden aangekocht dan door bedrijven. Een coupé duikt slechts sporadisch eens op. Al vanaf € 4.000 kan u met een tweedehandse Kia Cee’d rondrijden.