Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Stilo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Stilo


  • Middenklasse Fiat
  • Opvolger Fiat Bravo/Brava
  • Weer opgevolgd door Fiat Bravo
  • Poging om een meer ‘Germaanse’ stijl in het gamma van Fiat te introduceren
  • Beschikbaar met uitgebreid palet motoren
  • Gebouwd als driedeurs, vijfdeurs en break
  • Op de markt van 2001 - 2007

Fiat introduceerde de Stilo in 2001. Het was de opvolger van de Fiat Bravo (hatchback) en Brava (sedan) in een tijd dat de Italianen erop gebrand waren marktaandeel van - vooral - de Duitsers te ontfutselen. Met een auto die goed geprijsd was, beter was afgewerkt en een Italiaanse vormgeving had, zou het moeten lukken. Fiat opteerde bewust voor een afstelling die wat conservatiever was, wat een weggedrag opleverde dat net als bij de Duitse competitie erg voorspelbaar maar ook eerder saai was. Het rijplezier van z’n voorgangers bleek verdwenen. Zonder dat er een exacte oorzaak kan aangewezen worden - wellicht een beetje van alles - was wel duidelijk dat de Stilo niet het verhoopte succes had. In 2007 werd op de koffer van z’n opvolger dan ook weer de naam Bravo gekleefd. Facelifts werden doorgevoerd in 2004 en 2006, maar met weinig succes.

Drie koetswerkversies

Om de markt zo goed mogelijk af te dekken, koos Fiat bewust een andere positionering voor de verschillende koetswerkversies. De driedeurs werd dynamisch getekend met een sterk oplopende gordellijn en frivole achterlichtunits. De vijfdeursversie was daartegen een stuk docieler en leek bij tijden wel een ander model. Fiat introduceerde ook een break die naar de naam MultiWagon luisterde. Die ging pas een jaar later uit productie, in 2008.

Ruim aanbod motoren

De Stilo was leverbaar met een erg uitgebreid motorenpalet. Bij de benzines kon je gaan van minimaal 80 tot maximaal 170pk. Voor dat laatste werd een 2,4l twintigklepper ingeschakeld en kreeg de Stilo de naam Abarth op de kofferklep. Dieselliefhebbers kregen eigenlijk altijd dezelfde 1.9 JTD-motor maar die was er wel in een groot aantal vermogensversies tussen 80 en 150pk. De krachtigse benzine- en dieselversies werden standaard aangeboden met een zesbak, terwijl de instappers het met vijf verzetten moesten stellen.

Alternatieven voor de Fiat Stilo

De belangrijkste alternatieven voor de Stilo zijn de auto’s die hij destijds de kaas van het brood wou eten. Een Volkswagen Golf, Opel Astra en Ford Focus dus. Maar er zijn alternatieven zat. Denk maar aan een Alfa Romeo 147, een Peugeot 307, Citroën C4, Seat Leon, Skoda Octavia, Kia Cee’d, Toyota Auris, Renault Megane…

Een occasie Fiat Stilo kopen

De Fiat Stilo heeft niet de beste reputatie, maar de beschikbaarheid op 2dehands.be van occasies met hoge kilometerstanden suggereert dat die niet helemaal terecht is. In elk geval is de Stilo geen al te prijzige tweedehandswagen. Daarom is hij ook erg geschikt als eerste auto, voor studenten bijvoorbeeld.