Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Grande Punto Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Grande Punto


  • Naam wordt door elkaar gebruik met Punto Evo en Punto
  • Succesvolle compacte Fiat
  • Ook met kleine, zuinige dieselmotoren
  • Grande Punto was eigenlijk de derde Punto-generatie, van 2005 tot 2009

De Fiat Punto dateert uit 1994. Toen werd het model geïntroduceerd als opvolger voor de Fiat Uno. Er kwam een driedeurs, een vijfdeurs en een cabrio van. Op die laatste na waren ze vooral gekend om hun hoog geplaatste achterlichten. Het model reed goed, maar had een kwalijke technische reputatie. In 1999 kwam Fiat met de tweede generatie en verdween de cabrio van het toneel. De Grande Punto was daar alweer de opvolger van, in 2005. De toevoeging Grande is op z’n plaats omdat dit model wat ruimer was dan de twee voorgaande, maar het zorgde wel voor heel wat verwarring. Te meer omdat zelfs Fiat ook zelf soms nog gewoon over Punto sprak. In 2009 was het tijd voor een opfrisbeurt van die Grande Punto. En daarvoor verzonnen de Italianen nog maar eens een andere variant: de Punto Evo. Die bleef tot 2012 en toen werd alles weer gewoon ‘Punto’.

Eigenaars van de verschillende Punto-generaties zijn zich niet steeds bewust van de exacte benaming van het model. De Punto is nog steeds nieuw te koop. Als er een opvolger komt, dan past die wellicht in het 500-gamma. Fiat turnt immers z’n complete modellenpalet om. Elke compacte Fiat, op de Panda na, zal de retro-lijnen van de erg populaire stadsmus dragen. De monovolume Fiat 500L en SUV Fiat 500X zijn al op de markt.

De Fiat Grande Punto is een dynamische, goed sturende auto met pittige, zuinige motoren. Met dat laatste verwijzen we vooral naar Fiat’s 1.3l viercilinder common-rail dieselmotor. Met die centrale toont de Punto zich erg zuinig. Op papier geldt dat voor de meeste motoren, maar deze heeft ook in de praktijk een mussendorst. Benzines hebben normale omstandigheden een vermogen tussen 69 en 85pk, maar de Abarth Punto heeft een 1.4l turbomotor die zo maar eventjes 180pk sterk is. Die spurt naar 100km/u in minder dan 8 seconden.

Alternatieven voor de Fiat Punto

Alternatieven voor de Grande Punto komen in de eerste plaats uit Franse en Zuid-Koreaanse hoek. Een Citroën C3 of de Peugeot 200-reeks (206, 206+, 207 en 208) zijn zeker te overwegen. Of de Hyundai Getz en Kia Rio. Hou je toch het liefst vast aan Italiaanse flair, dan is de Alfa Romeo Mito een alternatief voor een recente Punto. Lancia had nooit een directe concurrent voor deze Fiat in portefeuille.

Een occasie Fiat Punto kopen

Wie zoekt naar een occasie Fiat Grande Punto kan al met een beperkt budget aan de slag op 2dehands.be. En eigenlijk kosten ook auto’s met een lage kilometerstand nooit meer dan € 9.000. De Grande Punto heeft een merkbaar betere reputatie dan eerder Punto’s. Overigens vind je ook in het overzicht van de Fiat Punto modellen van het ‘Grande-tijdperk’. Wil je je keuze maximaliseren, dan kijk je best even in beide rubrieken.