Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Doblo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Doblo


  • Compacte bestelwagen
  • Beschikbaar in verschillende dak- en lengtematen
  • Jongste generatie ook te koop als Opel Combo
  • Bestaat ook als ‘ludospace’ met een inrichting als gezinswagen
  • Opvolger Fiat Fiorino
  • Twee generaties sinds 2001

Fiat introduceerde de Doblo als opvolger van de Fiorino in 2001. Z’n naam was een verwijzing naar z’n wat ludieke, hoekige vormgeving. Een lijnenspel dat er niet alleen voor zorgde dat de auto werd opgemerkt, maar die ook nog een hele hoop binnenruimte opleverde. Handig, voor een model in de eerste plaats als bestelwagen hoorde te dienen.

Fiat Doblo voor personenvervoer

De Doblo bestaat ook in een versie voor personenvervoer. Zo’n aangeklede auto met bestelwagen-basis heet een ludospace. Het segment dat zich laat opmerken door erg veel binnenruimte te bieden voor een prijs die relatief zacht is. Ideaal voor mensen die ruimte en flexibiliteit nodig hebben maar de investering van een grote monovolume willen vermijden. De motoren waren veelal bescheiden. Bij de benzines, een 1,2 of 1,6l, bij de diesels een 1,3 of 1,9l. Met 66 tot 120pk. Daarmee kom je mee in het verkeer, zonder meer. De eerste generatie had altijd een vijfversnellingsbak die je met hand moest roeren. Vanaf de tweede generatie werd ook een automaat leverbaar.

In 2005 werd de Doblo van de eerste generatie nog op een facelift getrakteerd. Die concentreerde zich vooral rond het moderniseren van de smoel. De schuifdeuren aan weerzijde hd de Doblo al en die werden ook behouden toen de nieuwe generatie in 2010 werd gelanceerd.

De tweede Doblo deelt z’n bodemplaat met de Opel Combo, maar de modellen zijn niet door de twee merken gezamenlijk ontwikkeld. Opel koopt de voertuigen eigenlijk gewoon in en er wordt wat gegoocheld met badges en logo’s. Meer heeft het niet om het lijf. Voor de aandrijving zorgt een 1,4-liter benzinemotor in verschillende vermogensvarianten (96- tot 120 pk) en drie dieselmotoren (1.3, 1.6 of 2.0) met vermogens van 90- tot 136 pk. Er zijn handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbakken en in combinatie met enkele dieselmotoren voor het eerst ook een automaat beschikbaar.

Alternatieven voor de Fiat Doblo

Er zijn nogal wat, vooral Europese, merken die een ludospace aanbieden. Denken we aan een Peugeot Partner, Renault Kangoo of Citroën Berlingo. Of aan een Ford Tourneo bijvoorbeeld. Allemaal compacte ruimtewagens die door hun hoekige vormen, schuifdeuren en grote achterklep erg in de smaak vallen bij klussers, mensen met een actieve vrijetijdsbesteding of gezinnen die ruimte wensen tegen een scherpe prijs.

Een occasie Fiat Doblo kopen

Je ziet op 2dehands.be meteen dat mensen hun Doblo wel eens intensief gebruiken. Er staan best veel modellen op met een hoge kilometerstand, maar een lage prijs. De bestelwagenversies (Cargo) en Family-varianten zijn beiden ruim voorradig. € 6.000 is een mooi gemiddelde, maar er zijn natuurlijk uitschieters in beide richtingen. Het gros van de aangeboden modellen heeft een diesel onder de kap.