Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen DS3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën DS3


  • Een hippe, meer trendy compacte Citroën
  • Gelanceerd in 2009, als eerste model in de DS-reeks
  • Erg populaire compacte auto met drie deuren
  • Bestaat als DS3 Racing sinds 2010, als Cabrio sinds 2013

Met de DS3 gooide het Franse merk het in 2009 over een andere boeg. Naast z’n conventionele modellijn, waarin de Citroën C3 de kleuren van merk verdedigd onder de compacte auto’s, pakte het merk uit met een meer gedurfde en originele DS3. Die heeft maar twee deuren en wordt daarom soms gezien als de opvolger van de Citroën C2, maar daarvoor is hij eigenlijk te ruim. Met de DS3 lanceerde het bedrijf met succes een product meer modegevoelige kopers moest aantrekken. Heel wat DS3-rijders werden weggekaapt bij andere merken. Concurrenten zijn bijvoorbeeld de Mini, Alfa Romeo Mito en Audi A1. Met de originele Citroën DS (in Franse volksmond ‘de Godin van de weg’ genoemd - van la Déesse -, maar bij ons veeleer bekend als een strijkijzer of mossel) heeft hij natuurlijk niets gemeen. DS - dat in 2014 een apart merk werd binnen het bedrijf - staat hier vooral voor Different Spirit. Maar uiteraard knoopt de marketingafdeling van het bedrijf al te graag een touwtje aan de roemrijke oldtimer.

Veel personaliseringsmogelijkheden

Een kenmerk van de meer premium positionering van de DS-modellen is te vinden in z’n uitgebreid personaliseringsmogelijkheden. Dat betekent dat je in je zoektocht naar een tweedehands DS3 niet alleen rekening moet houden met de carrosseriekleur, maar dat je ook zaken als de dakkleur, de wielen en de spiegelhuizen moet overwegen. Het is zaak een voertuig te vinden waarvan de smaak van de vorige eigenaar compatibel is met die van de nieuwe koper. Of van te investeren in een trip naar de Citroën-verdeler, want zaken als spiegelhuizen en velgen zijn achteraf uiteraard behoorlijk eenvoudig te vervangen. Bovendien zijn dit ook twee schadegevoelige onderdelen en kan het misschien wel de moeite lonen om bij de aankoop van een occasie DS3 even te onderhandelen terwijl je de prijzen van nieuwe exemplaren in je achterhoofd houdt. Of je gaat ook daarvoor shoppen onder gebruikte onderdelen. Het aanbod tweedehandsvelgen is groot en divers.

Moderne uitrusting, uitgebreid motorenpalet

De DS3 kent een meer dan behoorlijke populariteit. En dat betekent dat er relatief veel occasiewagens van te vinden zijn. Diesels waren erg lange tijd (die van de DS3 zijn tussen 70 en 110pk sterk) populair in dit segment, maar de jongste jaren worden almaar meer benzinemotoren verkocht. Die zijn vooral interessanter voor wie weinig kilometers doet. De uitrusting is veel minder Spartaans dan bij sommige Duitse concurrenten als de VW Polo. En de Citroën houdt eveneens wat minder goed z’n restwaarde aan. Dat betekent dat er voor de koopjesjagers soms zaakjes te doen zijn.

Extra koetswerkvarianten

Behalve de conventionele driedeursversie, biedt DS ook nog een variant aan met een cabriodak. Dat laat de dakstijlen op z’n plek - wat betekent dat de stevigheid van de auto niet wordt beïnvloed en dat er relatief weinig wind in de cockpit doordringt, maar ook dat je geen volledige open hemel boven je kruin hebt.

Erg exclusief is de DS3 Racing. Met 207pk uit z’n 1.6l turbomotor is dat de krachtigste telg uit het aanbod. Hij werd op niet meer dan 1.000 exemplaren geproduceerd.