Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen C2 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën C2


  • compacte driedeurs hatchback
  • Samen met C3 opvolger van Citroën Saxo
  • Te koop van 2003 tot 2010
  • Opgefrist in 2008
  • Viercilinder benzine- en dieselmotoren

Citroën introduceerde de C2 in 2003. Het was toen de opvolger van de Saxo, maar het segment van dat model werd opgesplitst. Er kwam een C3 die met z’n vijf deuren een beetje de rol van instapper voor gezinnen opnam. De C2 koos voor zichzelf dan weer en wat jongere positionering en deed het uitsluitend met twee deuren. Onderhuids waren beide auto’s gelijk, al is voor de C2 het onderstel wat ingekort. De C2 oogde ook wat vlotter dan z’n iets grotere broer.

Beschikbare motoren

Citroën bouwde viercilindermotoren in de C2 in. Het gamma omvatte een dappere 1.1l met 60pk en een 1.4 met 73pk. Er waren ook twee sportieve telgjes: een VTR die werd aangedreven door een 110pk sterke 1.6. De VTS had een nog meer opgepepte versie van datzelfde blok onder de kap: goed voor 122pk.

Behoorlijk populaire diesel

Van meet af aan was er een 1.4l diesel. Die verving de goedgemutste maar trage 1.5l diesel van de Saxo en was 68pk sterk. De HDi werd in ons land verrassend veel aan de man gebracht, wat niet weinig te maken had met fiscale steunmaatregelen voor kleine dieseltjes.

Facelift in 2008

Bij een facelift, twee jaar voor de zwanenzang van het model werd het motorenpalet nog herzien. De 1.4 kreeg een start-stop-systeem om het verbruik te drukken en de diesel werd vervangen door een 1.6 HDi die aan recentere uitstootnormen voldeed en met 110pk ook wat krachtiger was. Ook die is in ons land relatief goed verkocht. Het gros van de motoren werd gekoppeld aan een handgeroerde vijfbak, maar op de instapmotor na was ook een halfautomaat leverbaar. Die Sensodrive werd overigens niet meteen geroemd om z’n finesse. De facelift omvatte verder vooral nieuwe bumpers, een aangepaste grille, andere stofjes en frissere kleuren. Een facelift uit het boekje dus…

Uitrusting

Elke C2 was van huis uit voorzien van twee airbags, centrale deurvergrendeling en stuurbekrachtiging. En de bestuurderszetel was in de hoogte instelbaar. Voor zaken als elektrische raambediening of zo moest je bijbetalen.

Alternatieven voor de Citroën C2

In de klasse van de C2 is er aan alternatieven geen gebrek. Bijna elk zichzelf respecterend automerk heeft tegenwoordig zo’n supermini. Door de leeftijd vallen de Koreanen af, want een Hyundai i10 of Kia Picanto was er toen nog niet, maar er was wel een Peugeot 106 en 206, een Volkswagen Lupo, Fiat Panda, Chevrolet Matiz of een Renault Twingo.

Een occasie Citroën C2 kopen

Op 2dehands.be vind je een ruim aanbod met meer dan 100 occasies. En omdat de C2 in aankoop al niet de duurste auto was, zijn de occasieprijzen ook erg redelijk. Je zit al vanaf € 1.000 achter het stuur, terwijl de meest recente exemplaren zelden meer dan € 6.000 kosten. Omdat een C2 wel eens vaker werd gebruikt als tweede of derde auto binnen het gezin, zijn vele exemplaren gezegend met een relatief lage kilometerstand. Ongeveer 40% van het aanbod bestaat uit diesels. Een optie die je echter best alleen overweegt als je ook voldoende kilometers aflegt. Het terugverdienpunt van de meeste dieselwagens ligt ergens tussen 15.000 en 20.000km op jaarbasis. De populariteit van diesels in het instapsegment is inmiddels tanende.