Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi R8 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi R8

De Audi R8 is een eerbetoon aan de succesvolle racegeschiedenis van het Duitse merk. Met een onmiskenbaar brullend geluid, een gestroomlijnd ontwerp en ongeëvenaarde prestaties, zal het een iconische supercar van zijn generatie worden.

De R8 rijdt nog steeds even aangenaam als de Audi TT en is perfect voor dagelijks gebruik. Of u nu door de stad slentert, over de snelweg rijdt of over kronkelende B-wegen scheurt, u zult zeker een spannende rit ervaren.

Prestaties en rijgedrag

Een krachtige V10-motor drijft de superlichte Audi R8 aan, met, afhankelijk van het model, van 523 tot 611 pk. Het verbluffende vermogen zorgt in combinatie met het aluminium frame voor een moeiteloze acceleratie die in een verbluffende 3,1 seconde 100 km/u bereikt.

Alle motoren zijn voorzien van een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling S Tronic met strakke overbrengingsverhoudingen voor een echte dynamische aandrijving. Gebruik het Drive Select systeem om het motorgeluid, de gasrespons en het schakelvermogen te wijzigen met de beschikbare Sport- en Comfortmodus. U kunt zelfs uw eigen instellingen voor een aangepast rijgedrag selecteren.

Een van de meest opwindende functies is de launch control. Houd uw voet op de rem en druk het gaspedaal volledig in en het toerental bereikt het optimale getal voor een snelle start. Haal uw voet van de rem en u wordt naar voren gestuwd zonder wielspin en met volledige controle. Er zijn niet veel auto's die de R8 vanuit stilstand kunnen verslaan.

Interieur en comfort

Het fantastische oog voor detail van het Duitse merk strekt zich uit tot het interieur. Een Virtual Cockpit-instrumentpakket wordt standaard meegeleverd, waardoor vitale informatie in het zicht van de bestuurder blijft. Dit toont snelheid, toerental, satelietnavigatie, muziek en telefoongegevens op één plaats. U kunt zelfs de lay-out aanpassen om vitale informatie op de voorgrond te houden en andere informatie op de achtergrond.

Een door de motorsport geïnspireerd stuurwiel is een plezier om vast te houden, met satellietknoppen die een volledige controle over de auto bieden. Automatische airco wordt standaard meegeleverd, evenals lederen zetels en een geavanceerd infotainmentsysteem dat snel en eenvoudig te gebruiken is. Optionele extra's zijn een Bang and Olufsen geluidssysteem voor live-concertkwaliteit en extra leder en stoffen voor extra luxe.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier- & kofferruimte

Hoewel de Audi R8 met puur sportief plezier in gedachten met een middenmotor is gebouwd, is hij toch praktisch. Dagelijks gebruik is geen probleem, met veel opbergruimte in de passagiersruimte, inclusief bekerhouders, een handschoenenkastje en een zone met deksel in het midden. De hoedenplank biedt 226 liter ruimte en de diepere voorkoffer is 112 liter, zodat er in totaal 338 liter bruikbare opbergruimte is.

Veiligheid

De Audi R8 is gemaakt van aluminium en koolstofvezel, is licht maar sterk en heeft vier airbags. De meertraps stabiliteitsregeling houdt u stevig op het asfalt in alle omstandigheden, en de optionele koolstof-keramische remmen bieden een grotere remveiligheid en -efficiëntie.

Versies en verschillende specificaties

RWD:

  • V10 532 pk

Quattro:

  • V10 561 pk

Performance Quattro:

  • V10 611 pk

Performance Carbon Black:

  • V10 611h pk