Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi A4 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi A4


  • Ruime middenklasser
  • Populaire leasewagen
  • Erg uitgebreide keuzemogelijkheden, van zuinig tot supersnel
  • Opvolger Audi 80

Audi introduceerde de A4 voor het eerst in 1994. Voorheen werden de kleuren van het bedrijf in het segment van de grote middenklassers (het D-segment, ook wel de ruime gezinswagens of M2-segment genoemd) verdedigt door de Audi 80. Die had een degelijke reputatie, maar Audi wou verder hogerop. Meer werken op imago, materiaalkeuze en een dynamisch rijgedrag. Een nieuwe naamgeving (die ook de Audi 100 bij z’n generatiewissel omdoopte tot A6, de Audi 200 werd de A8) moest die koerswijziging extra in de verf zetten.

Vijf generaties

De eerste generatie (A4 B5) ging mee tot 2001. Daarna volgde de A4 B6, die een verkorte productcyclus kende van slechts 3 jaar. Het model geldt dan ook als een sterk doorgedreven facelift van de eerste generatie. In 2004 volgde, alweer voor een korte stint van 4 jaar, de Audi A4 B7. Het daarop volgende model hield het een complete productcyclus (in de autosector is 7 jaar gebruikelijk) vol. Die werd pas in 2015 vervangen. Typisch voor Audi is de voorspelbare stijlontwikkeling, waarbij het uiterlijk van elk nieuw model duidelijk een evolutie is van het vorige, met invloeden van andere nieuwe modellen in het gamma. Audi’s zijn daarom wel dadelijk herkenbaar maar soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Dat hoeft echter niet per sé een nadeel te zijn.

Alternatieven voor de Audi A4

Bij de Duitse premiumconstructeurs vind je de meest voor de hand liggende concurrenten voor de Audi A4. Dat zijn de Mercedes C-Klasse en BMW 3-Reeks. Maar ook andere constructeurs voelen zich geroepen om het succes van deze Audi te proberen ondermijnen. Natuurlijk wil Opel met de Insignia een stuk van de taart. En van een beetje interne concurrentie is de VW-Group (waar Audi toe behoort) ook niet vies. Een Volkswagen Passat kan immers ook erg goede kaarten voorleggen.

Ruim aanbod

De Audi A4 is beschikbaar in een versie met vier deuren - als sedan dus - en als break. Bij Audi heet die Avant. Van een vorige generatie bestond ook een cabrio met stoffen vouwdak. Maar daar houdt het niet op. Sinds 2009 biedt het bedrijf immers ook een op de Avant gebaseerde A4 Allroad Quattro aan. De Quattro wijst op de vierwielaandrijving die optioneel ook verkrijgbaar is op de meeste andere versies. In ruil voor de Allroad-naam zorgt Audi voor een hogere bodemvrijheid en een stoere aankleding. Het is immers een tot crossover vertimmende break, die de meer avontuurlijke rijder moet kunnen bekoren. Het benzineaanbod is erg breed en gaat van een 1.8 TFSI met 120pk tot een 4.2 V8 FSI met zo maar eventjes 450pk voor de ultrasnelle RS4 die alleen als Avant te krijgen is. In België zijn de diesels echter het populairst. Die heb je tegenwoordig vanaf 136 tot 245pk met twee of drie liter cilinderinhoud.

Kies je tweedehands Audi A4

Zoek je op 2dehands.be naar een Audi A4 dan heb je aan resultaten absoluut geen gebrek. De populariteit van de diesel in het segment indachtig, is het niet raar dat de meeste te koop aangeboden exemplaren een dieselmotor in het vooronder hebben. Het loont in elk geval de moeite om te verifiëren van welke generatie de auto exact is, gezien de snelle opvolging van productgeneraties en de grote uiterlijke overeenkomsten (terwijl de techniek toch behoorlijk evolueerde). A4’s zijn zijn te vinden in elke prijsklasse van enkele duizenden voor een ouder model met lage kilometerstand, tot meer dan € 30.000 voor goed uitgerust recente diesels met veel vermogen.

De Audi A4 krijgt een score van 8 uit 10 door de