Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi A1 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi A1


  • Gelanceerd in 2010
  • Beschikbaar als driedeurs en vijfdeurs (sinds 2012)
  • Premium compacte auto van Audi
  • Gebaseerd op Volkswagen Polo
  • Uniek stijlkenmerk, ook verkrijgbaar met andere dakkleuren
  • Gebouwd in België

Met de A1 waagde Audi zich in het segment van de compacte auto’s. Niet voor het eerst overigens, maar het merk wil de Audi A2 eigenlijk liefst zo snel mogelijk vergeten. Dat model was z’n tijd te ver vooruit. De A1 is een conventionele auto als het op z’n vormgeving aankomt. Hij is wat sportiever dan de norm is in het B-segment, maar hij beschikt over een traditioneel tweevolumekoetswerk. Audi kleedt het wel aan, door zich te verschuilen achter de voor het merk typerende single-frame-grille en door leuke ‘premium’ opties aan te bieden. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een uitgebreide selectie velgen, maar ook stripings, contrastkleuren voor de spiegels en het dak… Een beetje zoals bij Mini dus.

Het motorengamma is breed. Het gaat van een 1.0 TFSI tot een 1.4 TFSI bij de benzines (en een 2.0 TFSI voor de Audi S1) terwijl dieselrijders keuze hebben uit zowel een 1.4 als een 1.6 TDI.

Eind 2011 kwam de A1 Quattro op de markt, maar in een beperkte oplage van 333 stuks, is dat voor de meeste mensen geen serieuze optie.

Een premium kleintje

Zoals gezegd, de Audi A1 is een kleintje dat speelt in het premium-segment. Een marktdeel dat enkele jaren geleden niet eens bestond, maar waarin tegenwoordig wel een aantal modellen naar de gunsten van de koper dingen. Denken we aan een Mini, de Alfa Romeo Mito, de Citroën DS3 of de Fiat 500. Ja, je kan tegenwoordig al kiezen.

Een occasie Audi A1 kopen

Als je op 2dehands.be zoekt naar een Audi A1, dan valt op dat het nog om een recente auto gaat. En om een auto die nieuw wel wat centen kost. Voor minder dan € 10.000 vind je slechts zelden een aanbod. Het dubbele spenderen vergt dan weer erg weinig moeite. Hoewel de vijfdeurs twee jaar later werd geïntroduceerd, zijn er iets meer auto’s van dat type te vinden op de occasiemarkt.