KUNSTVEILING.BE: kunstwerken van Bram Bogart ter veiling

Zie beschrijving
9070 x bekeken sinds

Kenmerken

Conditie:
Gebruikt
Website:
www.kunstveiling.be

Omschrijving

Op Kunstveiling.be vindt u een continue wisselend aanbod van handgesigneerd werk van de Nederlands/Belgische kunstenaar Bram Bogart. Werken gaan onder de hamer voor slechts 10% van de galeriewaarde.

Heeft u interesse in het kopen of verkopen van werk van Bram Bogart? Klik dan snel op onderstaande link en bekijk het huidige aanbod op Kunstveiling.be!

NB: houdt u er rekening mee dat de getoonde werken in deze advertentie kunnen verschillen van het huidige aanbod.

De Nederlands-Belgische kunstschilder Bram Bogart stond ook wel bekend als Abraham van den Boogaart. Het abstracte schilderen deed hij al vanaf de jaren 50. Hij liet zich inspireren door Cezanne en gebruikte later een vereenvoudigde stijl wat het schilderen betreft. Van 1943 tot 1948 werkte hij in Den Haag, wat hij afwisselde met Delft en Frankrijk. Bram Bogart was vanaf de jaren vijftig een van de meest vooruitstrevende kunstenaars van de informele groep. Dit houdt in dat hij de informele schilderkunst beoefende zoals action painting en dripping.

In Parijs heeft hij in hetzelfde pand gewoond als Appel en Corneille. Maar bij de CoBrA wilde hij zich absoluut niet aansluiten omdat het volgens hem te veel waarde hechtte aan toeval.
Direct aankopen?
Bezoek de website
  • actief sinds 8 november 2017
  • Bullewijk, Amstel III (Noord Holland)
  • *******72473
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.