2dehands App

Verder kijken met de 2dehands app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. 2dehands kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Binnenkort stopt de ondersteuning van Internet Explorer 11 op 2dehands.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser om van 2dehands gebruik te blijven maken zoals je gewend bent.
Meer informatie.

Zonnewijzer in CorTenStaal, design, kunst, decoratie

0 0 x gezien 7 7 x bewaard sinds 07 mei '20, 10:57

Zonnewijzer in CorTenStaal, design, kunst, decoratie

€ 299,00
0 0 x gezien 7 7 x bewaard sinds 07 mei '20, 10:57
Deel dit zoekertje via:
Website Chat

Kenmerken

Type : Overige typen
Conditie : Nieuw
Materiaal : Metaal

Beschrijving

CONVERSO is een volledig handgemaakte zonnewijzer van CorTenStaal.

I.v.m. het niet doorgaan van diverse beurzen in NL en B, nu extra laaggeprijsd!

Afmeting: 91 x 72 x 56 cm.

Gewicht: 15 kg.


CONVERSO is ontworpen om gebruikt te worden op de noordelijke helftvan de aarde voor een breedtegraad van 52 graden. De zonnewijzer werkt echterook voldoende nauwkeurig op breedtegraden welke in beperkte mate afwijken van52 graden. De afwijking bij gebruik op een breedtegraad van 49,5 graden(52-2,5) of 54,5 graden (52+2,5) bedraagt maximaal 4 minuten en dat slechts aanhet begin en het einde van de dag. Op het middaguur is deze afwijkinggereduceerd tot nul. CONVERSO kan dus zonder problemen ingezetworden in geheel Nederland, België en in noord- en midden-Duitsland.


CONVERSO is een zonnewijzer die echt werkt, het is een precisie meetinstrument en tegelijkertijd een sieraad, een stukje stevige en stoere kunst voor in uw tuin. Zeer geschikt als decoratie.


Met behulp van CONVERSO kan niet alleen de ware zonnetijd afgelezen worden, maar ook de zonnewendes en de lente- enherfst equinoxen.

De wijzerplaat van CONVERSO is voorzien van drie datumlijnen. Indien de schaduw van de punt van de index op de horizontale rechtlijn valt, is er sprake van een lente- of herfstequinox. De bovenste gebogen lijn is voor de winterzonnewende en de onderste gebogen voor de zomerzonnewende.

Een zonnewende is een gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, de noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. Op aarde wordt deze positie gemarkeerd door de beide keerkringen: de Kreeftskeerkring in het noorden en de Steenbokskeerkring in het zuiden. Naarmate de zon schijnbaar in de richting van de Kreeftskeerkring beweegt, worden de dagen op het noordelijk halfrond langer en op het zuidelijk halfrond juist korter. Wanneer de zon schijnbaar naar de Steenbokskeerkring beweegt, is dit andersom. De zonnewende is het moment waarop de zon precies boven de betreffende keerkring staat.

Het middelpunt tussen beide punten wordt bereikt als de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. Er is dan sprake van een equinox of dag-en-nachteffening. Dag en nacht zijn dan overal op aarde even lang.

Voor de productie van CONVERSO zijn uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. Deze zonnewijzer is volledig van CorTenStaal gemaakt.Bijzonder voor CorTenStaal is de oranjebruine roestkleur en de lange levensduur omdat de dichte corrosie laag verder roesten stopt en daarmee schilderen overbodig maakt. Wel dient men bedacht te zijn op sporen van roest op de ondergrond. CorTenStaal is daarom minder geschikt om op bestrating te plaatsen.Plaatsing in bijvoorbeeld een gazon is daarentegen geen probleem. De zonnewijzer wordt in een niet-geroeste toestand geleverd. Indien u dezonnewijzer ontvet en daarna een aantal keren nat maakt met zout water (bijvoorbeeld met een plantenspuit), dan is de zonnewijzer binnen en week tijd al aardig geroest. Het CorTenStaal behoeft daarna geen speciaal onderhoud. Schoonmaken met water voldoet uitstekend.

U krijgt een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij de zonnewijzer en ook een authenticiteitsverklaring!

LET OP: DIT IS EEN VAN WEINIGE ZONNEWIJZERS DIE U OP DEZE WEBSITE AANTREFT DIE OOK ECHT WERKT!


Kijk ook eens op onze website voor mooie en exclusieve maatwerk muur- en sokkelzonnewijzers.· www.louis-quatorze-sundials.comps: deze zonnewijzer kunt u niet op onze website vinden.
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
  • www.louis-quatorze-sundials.com
Zoekertjesnummer: a65503780
Zoekertjes door Google

Meld aan 2dehands

Dagelijks behandelen wij duizenden gerapporteerde zoekertjes. We geven hierbij prioriteit aan zoekertjes die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een zoekertje.

Wat klopt er niet?

Inloggen