2dehands App

Verder kijken met de 2dehands app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. 2dehands kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?

Oude Bijbel N.TESTAMENT (1732) VANDER SCHUUR - Oud-Katholiek

312 312 x gezien 7 7 x bewaard sinds 04 nov. '19, 14:43

Oude Bijbel N.TESTAMENT (1732) VANDER SCHUUR - Oud-Katholiek

€ 175,00
312 312 x gezien 7 7 x bewaard sinds 04 nov. '19, 14:43
Bericht

Beschrijving

GEGEVENS: HET NIEUW TESTAMENT, onzes Heeren Jesus Christus, met korte verklaringen op de duistere plaetzen. Tot Utrecht. By Cornelius Guilelmus le Febvre, 1732. [naar de vertaling van Andreas van der Schuur].

BESCHRIJVING: In 8vo, contemp. halfleren boekband; 558, [blanco], 500 pag.. Rug over 5 ribben met goudstempeling, gemarmerde platten. Blauw gemarmerde snede.

CONDITIE: Boekband lichte slijtage- en gebruikssporen, hoeken gestompt. Boekblok egaal en stevig in de binding. Notitie in potloop op titelblad; Goed tot zeer goed. Persoonlijke quotering: 8,5/10.

ACHTERGRONDINFO: Andreas van der Schuur werd in 1656 te Gorinchem geboren en ontving zijn opleiding tot priester in Leuven. Hier komt hij in aanraking met ideeën die een ingrijpende invloed hebben op zijn theologische vorming. Zijn vertaling van de bijbel begon voornamelijk onder impuls van Van Neercassel, apostolisch vicaris van de Rooms-Katholieke Kerk in Holland. De Evangeliën en de Psalmen verschijnen in 1689. In 1692 worden de Handelingen, de Brieven en de Openbaring uitgegeven. In 1715 publiceert Van der Schuur de Pentateuch onder de schuilnaam A.V.S. Priester. Dat doet veronderstellen dat lang niet alle kerkelijke gezagsdragers ingenomen waren met deze vertaalpoging. In ieder geval bleek de publicatie ervan niet zonder risico te zijn. Weer later verscheen Jozua, Regteren, Ruth, 1 & 2 Samuël en 1 & 2 Koningen. Wanneer hij op 15 januari 1719 overlijdt, wordt het vertaalwerk voltooid oor de Delftse boekhandelaar Hendrick Van Rhijn. Een eerste druk van de volledige bijbel druk verscheen in 1732 in de vorm van een royale foliant. In 1743 verscheen een tweede en tevens laatste volledige uitgave, eveneens in folio. Het vertaalwerk van Van der Schuur werd vooral hoog aangeschreven om zijn vloeiende, soms dichterlijke taal en voor zijn hoge literaire waarde. Deze bijbel heeft zich een blijvende plaats weten te bemachtigen binnen de Oud-Katholieke Kerk en bleef tot in de negentiende eeuw in gebruik. (Bron: Biblia Neerlandica)

Momenteel NIEUWE VOORRAAD oude en zeldzame bijbels. Zoals :

° 1664 - STATENBIJBEL; Te Amsteldam, by d'Erfgenamen wijlen Paulus Aertsz van Ravesteyn. In oorspr. PERKAMENTEN boekband. Met 6 geografische kaarten door Nicolaes Visscher (incl. wereldkaart).

° 1714 – LUXE-STATENBIJBEL; Te Dordrecht, by Jacob & Pieter Keur. Met prentbijbel van P. de Hondt (212 GRAVURES), en 6 geografische kaarten door Daniël Stoopendaal (incl. wereldkaart). Gestempelde boekbanden.

° 1732 – BIBLIA SACRA; Te Utrecht, by C. Guilelmus le Febvre. Naar de vertaling van Andreas van der Schuur. Eerste druk van de complete Bijbel, in folio.

U kunt alvast eens kijken naar mijn ANDERE ADVERTENTIES. Niet alle aangeboden Bijbels zijn op 2deHands te zien. Bij belangstelling, aarzel niet mij te contacteren via e-mail of telefonisch voor meer informatie of (meer) afbeeldingen.

ZOEKFUNCTIE: Bijbeltje Biblia Dutch Bible Biblia Testament Biestkens Staten-bijbel antieke Ravesteyn Ravensteijn Keur Keurbijbel Bijbels Dordrecht Dordtse Synode Amsterdam Leyden binding Zilverbeslag zilveren sloten kerkbijbel kanselbijbel Elzevier Elsevier Elsevierbijbel World map worldmap wereldkaart
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel dit zoekertje via:
Zoekertjesnummer: m1477527741
Zoekertjes door Google

Meld aan 2dehands

Dagelijks behandelen wij duizenden gerapporteerde zoekertjes. We geven hierbij prioriteit aan zoekertjes die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een zoekertje.

Wat klopt er niet?

Inloggen