2dehands App

Verder kijken met de 2dehands app
Bekijken
Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. 2dehands kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?

Antieke BIBLIA SACRA BIJBEL (1732) Vander Schuur - 1e DRUK!

306 306 x gezien 7 7 x bewaard sinds 24 sep. '19, 13:48

Antieke BIBLIA SACRA BIJBEL (1732) Vander Schuur - 1e DRUK!

€ 425,00
306 306 x gezien 7 7 x bewaard sinds 24 sep. '19, 13:48
Bericht

Beschrijving

EERSTE DRUK van de complete Bijbel door A. VANDER SCHUUR en H. VAN RHIJN. Deze Bijbel groeide uit tot de standaardbijbel voor de Oud-katholieke Kerk van Nederland. Gebruik van de Godsnaam i.v.v. 'Jehova’.

GEGEVENS: BIBLIA SACRA. Dat is de H. Schriftuer van het Oude en het Nieuwe Testament. Met korte verklaringen op de duistere plaetzen. Te Utrecht, C.G. le Febvre, 1732.

BESCHRIJVING: In folio; 2 delen in 1 band (L: 43 cm; B: 27 cm; 9 cm). In antieke, volleren boekband over houten platten; rug met 6 ribben (nerven). Hollandse stempelband met lijnkaders in blindstempeling, 2 messing sloten. Titelblad in rood en zwart, titelgravure.

CONDITIE: Kleine leerbeschadigingen, hoeken gestompt; latere rug (in antieke stijl). Boekblok egaal en stevig in de binding. Latere schutbladen; 1 sluiting vervangen. Enkele bladen kleine vlekjes; verder schoon en helder papier. Zeer goed exemplaar: 9/10.

KOOPINFO: Verzendkosten zijn voor de koper. De bijbel kan ook na afspraak ter plaatse bekeken en beoordeeld worden. Meer afbeeldingen op aanvraag te verkrijgen, mits vermelding welke afbeeldingen gewenst.

ACHTERGRONDINFO: Andreas van der Schuur werd in 1656 te Gorinchem geboren en ontving zijn opleiding tot priester in Leuven. Hier komt hij in aanraking met ideeën die een ingrijpende invloed hebben op zijn theologische vorming. Zijn vertaling van de bijbel begon voornamelijk onder impuls van Van Neercassel, apostolisch vicaris van de Rooms-Katholieke Kerk in Holland. De Evangeliën en de Psalmen verschijnen in 1689. In 1692 worden de Handelingen, de Brieven en de Openbaring uitgegeven. In 1715 publiceert Van der Schuur de Pentateuch onder de schuilnaam A.V.S. Priester. Dat doet veronderstellen dat lang niet alle kerkelijke gezagsdragers ingenomen waren met deze vertaalpoging. In ieder geval bleek de publicatie ervan niet zonder risico te zijn. Weer later verscheen Jozua, Regteren, Ruth, 1 & 2 Samuël en 1 & 2 Koningen. Wanneer hij op 15 januari 1719 overlijdt, wordt het vertaalwerk voltooid oor de Delftse boekhandelaar Hendrick Van Rhijn. Een eerste druk van de volledige bijbel druk verscheen in 1732 in de vorm van een royale foliant. In 1743 verscheen een tweede en tevens laatste volledige uitgave, eveneens in folio. Het vertaalwerk van Van der Schuur werd vooral hoog aangeschreven om zijn vloeiende, soms dichterlijke taal en voor zijn hoge literaire waarde. Deze bijbel heeft zich een blijvende plaats weten te bemachtigen binnen de Oud-Katholieke Kerk en bleef tot in de negentiende eeuw in gebruik.(Bron: Biblia Neerlandica)

Momenteel NIEUWE VOORRAAD oude en zeldzame bijbels. Zoals :° 1636 / 37 – STATENBIJBEL, EERSTE DRUK! Leyden, by Wed. Hillebrant van Wouw. Met prentenreeks uit 'Bybelsch Woordenboek' van August CALMET. TOPSTUK!° 1714 – LUXE-STATENBIJBEL; Te Dordrecht, by Jacob & Pieter Keur. Met prentbijbel van P. de Hondt (212 GRAVURES), en 6 geografische kaarten door Daniël Stoopendaal (incl. wereldkaart). Gestempelde boekbanden.° 1730 - STATENBIJBEL; Te Dordrecht, by Pieter & Jacob Keur. Met volledige set kaarten door Daniël Stoopendaal, incl. WERELDKAART.U kunt alvast eens kijken naar mijn ANDERE ADVERTENTIES. Niet alle aangeboden Bijbels zijn echter op 2deHands te zien. Bij belangstelling, aarzel niet mij te contacteren voor meer informatie.ZOEKFUNCTIE: Bijbeltje Biblia Dutch Bible Biblia Testament Biestkens Staten-bijbel antieke Ravesteyn Ravensteijn Keur Keurbijbel Bijbels Dordrecht Dordtse Synode Amsterdam Leyden binding Zilverbeslag zilveren sloten kerkbijbel kanselbijbel Elzevier Elsevier Elsevierbijbel World map worldmap wereldkaart
Lees volledige beschrijving Beschrijving inklappen
Deel dit zoekertje via:
Zoekertjesnummer: m1460902559
Zoekertjes door Google

Vergelijkbare zoekertjes

Zoekertjes laden…

Meld aan 2dehands

Dagelijks behandelen wij duizenden gerapporteerde zoekertjes. We geven hierbij prioriteit aan zoekertjes die door meerdere bezoekers zijn gemeld. Lees hier de regels en voorwaarden die gelden voor het plaatsen van een zoekertje.

Wat klopt er niet?

Inloggen