Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Nissan Qashqai Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Nissan Qashqai


  • C-segment cross-over of SUV
  • Eerste generatie in 2007, tweede in 2014
  • Met zuinige dieselmotoren
  • Voorgesteld als opvolger van Almera en Primera tegelijk, maar met verschillend concept
  • Razend populair

Nissan heeft er enkele moeilijke decennia opzitten. Terwijl het in de jaren tachtig en negentig, toen de Japanse industrie floreerde, in onze contreien opmars maakte met functionele en betrouwbare producten, ging het rond de eeuwwisseling bergaf. Z’n producten, en dan vooral de middenklassers Almera en Primera waren oordegelijk, maar te saai om te bekoren. Het was tijd voor wat anders. En dat kwam er, in 2007, met de Qashqai. Een auto waarmee Nissan in één klap de twee voorgaande modellen verving. Dat was eigenlijk een besparingsmaatregel, maar hij bleek briljant te zijn.

Een nieuw segment is geboren

SUV’s en Crossovers kenden we al, maar ze waren vaak groter, duurder en hielden vast aan capaciteiten waarop de klant niet zat te wachten. Nissan keek er anders tegenaan. Dat ontwikkelde een product dat de looks en rijhouding van een SUV had, maar het gooide heel wat andere zaken overboord. Onderhuids is de Qashqai een echte middenklasser, gemaakt voor het asfalt. De verhoogde bodemvrijheid en optionele (dus zeldzame) vierwielaandrijving geven je net dat beetje extra, maar dat is het dan ook. Het gedrag is dat van een middenklasse. En dat bleek waar de wereld 2007 op zat te wachten. Het model sloeg in als een bom en Nissan moest alle zeilen bijzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. En dat terwijl de andere merken over elkaar heen vielen in de haast om een gelijkaardig product te ontwikkelen.

Twee generaties zuinige motoren

De eerste generatie van de Nissan met de bijna onuitspreekbare naam was er van 2007 tot 2014, wanneer een compleet nieuw model werd geïntroduceerd. Dat is wat groter en ruimer en heeft een nog assertievere vormgeving, maar bleef helemaal trouw aan het succesrecept. Ditmaal nam Nissan het voortouw in de platformontwikkeling, terwijl voor de eerste uitvoering nog het onderstel van de Renault Megane als uitgangspunt werd gebruikt.

Eén van de sterke punten van de Qashqai zijn z’n zuinige motoren. Met 1.5 en 1.6 diesels die al vanaf 116g CO2 uitstoten. Vanaf 2014 werd dit nog verder aangescherpt en was er al een Qashqai met amper 99g uitstoot.

Nissan gebruikt een aanbod met achtereenvolgens de uitrustingsniveaus Visia, Acente en Tekna,, aangevuld met pakketten en ‘edities’.

Qashqai +2

In 2008 introduceerde Nissan op basis van de Qahsqai, de Qashqai +2. Die zag er bijna identiek uit, maar had achteraan een aangepast koetswerk. Dat was nodig om ruimte te maken voor z’n wegklapbare derde zitbank. Die variant werd echter niet succesvol en verdween bij de generatiewissel ten voordele van den compleet hertekende X-Trail.

Alternatieven voor de Nissan Qashqai

Terwijl in 2007 de alternatieven voor de Qashqai nog veeleer te zoeken waren in échte compacte SUV - stijl Suzuki Vitara of Toyota RAV-4 - is het aanbod tegenwoordig erg uitgebreid. Dan denken we onder meer aan een Citroën C-Crosser, Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Mitsubishi ASX, Hyundai ix35, Kia Sportage en - waarom ook niet - een Skoda Yeti.

Een occasie Nissan Qashqai kopen

Op 2dehands.be vind je honderden occasie Nissan Qashqai. En omwille van z’n populariteit zijn die behoorlijk waardevast gebleken. Je vindt niettemin wat oudere exemplaren van de eerste generatie voor minder dan € 8.000. Recente, goed uitgeruste exemplaren kunnen tot wel € 25.000 en meer kosten, maar die zijn dan ook nagenoeg nieuw. Benzines zijn in dit segment nog een zeldzaamheid. Het aanbod bestaat voor 80% uit diesels.