Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai Santa Fe Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai Santa Fé


  • Ruime SUV van Hyundai
  • Eerste generatie uit 2001
  • Fel bekritiseerd omwille van uiterlijk, maar niettemin succesvol
  • Gebaseerd op Hyundai Sonta
  • Interessante prijs/kwaliteitsverhouding
  • Bijna uitsluitend diesels verkocht

Hyundai lanceerde de eerste generatie Santa Fé in 2001. Een meesterlijke zet want toen woedde de SUV-hype die tegenwoordig de compactere segmenten verovert, vooral in de hogere klassen. De Zuid-Koreaanse autobouwer kwam op de proppen met een model waarvoor het de orgaanbank van de Hyundai Sonata - een ruime vierdeurs van het merk - plunderde en hulde in een koetswerk dat op gemengde gevoelens werd ontvangen. Hij kreeg de naam van de hoofstad van de Amerikaanse staat New Mexico, een smeltkroes van Spaanse en Indiaanse invloeden en één van de oudste steden in de VS. Z’n drukke, wulpse lijnen moesten daar goed bij passen, maar niet iedereen was het ermee eens. Vooral buiten de VS deed het wenkbrauwen fronsen. In Amerika werd het model echter zeer populair. En ook bij ons werden er verschietachtig veel van verkocht.

De Santa Fé was immers scherp geprijsd en kwam met een scherpe prijs en een goede uitrusting uit in een segment dat voorheen voor velen ontoegankelijk was. Het was geen echte terreinwagen en de offroadcapaciteiten waren bescheiden, maar de klanten konden z’n stoere uitstraling en hoge zithouding wel appreciëren. De eerste generatie van het product werd enkele keren verfijnd, maar z’n wat aparte uiterlijk bleef.

Tweede generatie en derde generatie

Een tweede generatie volgde in 2006 en zeven jaar later werd het model nog eens afgelost. Hyundai vaart sinds die tijd echter een constante koers. Bij de tweede generatie werd gekozen voor een koetswerk dat door mensen als mooi werd beschouwd, ook al valt de Santa Fe daardoor minder op in de massa. De auto werd steevast groter, beter uitgerust, voorzien vaan mooiere materialen, een hoop snufjes en een flink opgewaardeerde veiligheidsuitrusting. Tegelijk werden de dieselmotoren krachtiger en zuiniger. Dat had echter behoorlijk grote gevolgen voor de prijs, die telkens mee de hoogte in klom. Met een goede verhouding tussen het bedrag dat je moet neertellen en de uitrusting die je in de plaats krijgt, pakt Hyundai nog altijd uit, maar de auto is z’n originele publiek ontgroeid. Dat adopteerde echter vol overtuiging de Hyundai Tucson - het kleinere broertje van deze SUV.

Alternatieven voor de Hyundai Santa Fé

Weinig Aziaten waren Hyundai voor op de SUV-markt. Maar er zijn er toch enkele. Subaru had al generaties lang een Forester in de aanbieding en Toyota had een RAV-4. Maar begin deze eeuw werden SUVs aan de lopende band geïntroduceerd. Denk maar aan de Honda CR-V en Mitsubishi Outlander.

Een occasie Hyundai Santa Fé kopen

Op 2dehands.be vind je steevast een ruim aanbod Hyundai Santa Fé te koop. Het overgrote deel daarvan wordt aangedreven door de dieselmotor. Exemplaren van de eerste generatie zijn er al voor minder dan € 3.000. Aan de andere kant van de schaal vinden we de bijna nieuwe voertuigen van de jongste generatie. Die kosten makkelijk tien keer zoveel.