Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai I30 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai i30


  • Eerste generatie i30 vanaf 2007
  • Tweede generatie in 2012
  • Rationele, goed rijdende auto
  • Beschikbaar als driedeurs, vijfdeurs en break
  • Ruim interieur
  • Eerste generatie leek verdacht op BMW 1-Reeks

De Hyundai i30 mag je gerust beschouwen als een speerpunt in de Europese veroveringstocht van het Koreaanse merk. Het is één van de eerste Hyundai’s die als opvolger van de weinig uitzonderlijke Elantra specifiek voor de Europese markt ontwikkeld is. En het bedrijf trok daarvoor z’n zevenmijlslaarzen aan. Op vlak van uitstraling, afwerking en rijeigenschappen heeft de i30 niets meer van z’n voorganger. De naamswijziging moest dit onderlijnen.

Op vlak van uiterlijk doet de eerste i30 wat denken aan de BMW 1-Reeks. Vooral aan de achterzijde. Iets waar BMW niet echt gelukkig mee was, uiteraard. De appel viel ook niet ver van de boom, want Hyundai had een BMW-ontwerper losgeweekt om het lijnenspel van de i30 te bepalen.

Toen de i30 na een naar autonormen korte carrière van 5 jaar in 2012 werd afgelost - ondanks het grote succes van het model - had Hyundai de regels weer herschreven. Het stond nu vooral achter z’n eigen vormtaal. Die is naar de hedendaagse mode gevormd, met erg driedimensionaal vormgegeven koetswerkpanelen en hoekomvattende lichtblokken. En hoewel de i30 er wel goed uitziet, blijft hij in het verkeer opgaan in de massa. Dat doet Hyundai bewust.

Drie koetswerkversies

Van de eerste generatie bood Hyundai zowel een vijfdeurs als een break aan. De tweede generatie krijgt er nog een derde telg bij: een sportief ogende driedeurs. Ja, die heeft zelfs wat coupé-allures. Een teken dat het merk absoluut een alternatief wil bieden voor elke smaak.

Samen met de nadruk op design, bouwkwaliteit en materiaalkeuze, ging de prijs van de Hyundai de hoogte in. Maar aan een uitstekende prijs-uitrustingsverhouding werd niet geraakt. Je kan de i30 krijgen met snufjes die niet misstaan op een luxe-limousine (met onder meer een verwarmd stuurwiel en LED-koplampen bij de beschikbare uitrusting) en hij is nog steeds erg ruim. De hatchback heeft een bagageruimte van 378 liter en dat is zelfs 1.316 liter met de achterbank opgeklapt. De stationwagon biedt nog meer plaats met een bagageruimte tot wel 1.395 liter. De beenruimte in de auto is ook van hoog niveau.

Alternatieven voor de Hyundai i30

Op vlak van rijkwaliteiten is de i30 het best vergelijkbaar met de Toyota Auris. En die bestaat ook als break. En laat ons ook meteen de Kia Cee’d aanhalen. Dat is immers het tweelingbroertje van deze i30. Maar de ambitie van Hyundai ligt hoger. Dat wil ook een alternatief zijn voor de Astra’s van deze wereld.

Een occasie Hyundai i30 kopen

Voor € 6.000 of 7.000 koop je al een erg aardige i30 van de eerste generatie op 2dehands.be. Een exemplaar van de jongste generatie kost je € 10.000 en meer afhankelijk van de uitrusting en kilometerstand. Vijfdeursversies zijn het talrijkst, gevolgd door de break. Een coupé is dan weer een echte zeldzaamheid. Wie een jonge Hyundai i30 koopt kan nog profiteren van de lange garantie (5 jaar zonder kilometerbeperking). Die wordt immers gewoon overgedragen.