Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Hyundai

.
Informatie

Hyundai

Hyundai viert in 2017 zijn 50-jarig bestaan als grootste autofabrikant in Zuid-Korea. Beginnend als kleine producent in Azië is het merk uitgegroeid tot een top drie-verkoper in de industrie met een wereldmarktaandeel van 6%. Het logo van Hyundai is een schuine H die staat voor de merknaam Hyundai. Daarnaast is het ook een silhouette van twee personen die elkaar de hand geven: de autoverkoper en de tevreden klant. Voor elk model wordt de H in een ander lettertype afgebeeld. Let maar eens op volgende keer er een Hyundai passeert. In 1998 neemt Hyundai landgenoot Kia Motors over.

Het aantal modellen vermenigvuldigd

Hyundai bouwt auto’s sinds 1967. In de eerste jaren assembleerde het vooral in licentie voor Ford. Het duurt ongeveer 10 jaar voordat Hyundai een volledig eigen model op de markt brengt: de Hyundai Pony in 1976. De wagen verscheen als vierdeurs sedan en vijfdeurs stationwagen met achterwielaandrijving. In 1983 volgt een verbeterde versie, de Pony Excel, die het vooral goed deed in overzeese gebieden zoals België.

In de tweede helft van de jaren '90 vermenigvuldigde het aantal modellen aan een snel tempo. Vooral de compacte Hyundai Atos, de Accent en de Lantra vielen in de smaak. De auto's waren qua design en rijgedrag weinig spannend, maar trokken vooral de prijsbewuste koper aan. Daarnaast kwam Hyundai met zijn eerste sportieve coupé: de Hyundai Coupe.

Hyundai is prijsbewust maar innovatief

De grote doorbraak van Hyundai kwam na de eeuwwisseling, met name te danken aan de Hyundai Getz. De veelzijdige stadsauto ging rechtstreekse prijsconcurrentie aan met succeswagens als de Peugeot 206, de Fiat Punto of de Renault Clio. Ook de SUV's deden het goed. De Hyundai Santa Fe cross-over combineert een ruig, controversieel design met prijsbewustzijn en de nog kleinere Hyundai Tucson SUV uit 2004 koop nieuw op 2dehands voor minder dan €20.000. Daarnaast start Hyundai in het jaar 2000 met de i-reeks. Zo verschijnt er de Hyundai i10, i20, i30, i40 en de i50 gaande van klein naar groot. Vooral de i40 gooit hoge ogen. De wagen combineert luxe met een aantrekkelijke prijs zoals alleen Hyundai dat kan.

Behalve het prijsbewuste laat Hyundai zich vaker ook van een innovatieve kant zien. Onder de slogan 'New Thinking, New Possibilities' bracht Hyundai een brandstofcelauto op de markt en de Hyundai Veloster: een coupé met aan de ene kant een grote deur en aan de andere kant twee kleinere deuren.

De toekomst is Genesis

In 2015 maakte Hyundai plannen bekend om een eigen luxemerk te introduceren, Genesis, In de voetsporen van Nissan (met Infiniti) of Toyota (Lexus). Tegen 2020 wil Hyundai zes Genesismodellen in de showrooms hebben. Daarnaast beitelt het hoofdmerk aan een nog sterkere toekomst. Hyundai werkt nauw samen met het IT-bedrijf Cisco Systems, op zoek naar intelligente, geconnecteerde wagens zoals misschien de Hyundai Kona, een supercompacte cross-over die de strijd moet aangaan met de Nissan Juke en de Toyota C-HR. of de Hyundai Elantra GT SUV met nadruk op veelzijdigheid en kracht. Op die manier hoopt Hyundai de grootste autoproducent ter wereld te worden.